Ezt olvasta már?

Elvisz a szél!

Szerdán keleten még mindig sok esőre számíthatunk, de máshol már egyre hosszabb időszakokra kisüt a nap. Az erős, viharos szél országszerte okozhat kellemetlenségek...


2,8 milliárd forint veszteség az első félévben

A Mol csoporthoz tartozó Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) 2,821 milliárd forint nettó veszteséget könyvelt el az idén az első félévben, szemben a 2011. első félévi 2,275 milliárd forint nyereséggel.


hirdetés

A nemzetközi pénzügyi beszámolási szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált gyorsjelentése szerint a csoport a második negyedévben 193 millió forint nettó nyereséget ért el az első negyedév 3 milliárd forintot meghaladó vesztesége után.

A konszolidált árbevétel a második negyedévben 96 milliárd forint, az első félévben összesen 198,58 milliárd forint volt, 8,6 százalékkal elmarad a 2011. első félévitől.

A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) a második negyedévben pozitívra fordult: 2,755 milliárd forint nyereséget mutat az első negyedév 961 millió forint vesztesége után. Az első félévi 1,794 milliárd forintos EBITDA azonban 81,4 százalékkal alacsonyabb az előző évi bázisnál.

Az üzemi veszteség negyedévről negyedévre jelentősen csökkent, így a féléves veszteség 5,058 milliárd forintot mutat, szemben a 2011. első félévi 3,09 milliárd forint nyereséggel. Az üzleti eredményt a jelentés szerint rontotta a termelés és értékesítés mennyiségi csökkenése, továbbá az árfolyamok és az integrált petrolkémiai árrés kedvezőtlen változása.

A pénzügyi tevékenység eredménye az első félévben 1,846 milliárd forint, míg tavaly ugyanebben az időszakban 175 millió forint volt.

A 24,53 milliárd forint jegyzett tőkéjű TVK konszolidált saját tőkéje június 30-án 120,1 milliárd forint volt, 12 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A TVK részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A vegyipari papír a hétfői kereskedést 1.865 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 2.705 forint, a legalacsonyabb 1.800 forint volt.

 0


Beszéljünk a halálbüntetésről! Ön egyetért vele?

0
0

hírek innen, onnan

Blatter üdvözli a FIFA elleni vizsgálatot

A FIFA elnöke ezt azután mondta, hogy szerda reggel svájci rendőrök hét FIFA tisztségviselőt letartóztattak, hogy kiadják őket az Egyesült Államoknak, ahol összesen 150 millió dollárnyi kenőpénz elfogadásával vádolják ezeket az em...

És te mit csináltál '98-ban?

Kicsit elkapott bennünket a retró-hangulat. Ugye, hogy a kilencvenes években minden jobb volt? Még a filmek és a reklámok is. Na és persze a zene....

Lecsaptak a bűnöző motoros bandákra a hollandok

A bandák közt egyre nőtt a feszültség, ezt unta meg a rendőrség. Senki nem számított ilyen fogásra.

Blatter üdvözli a nyomozást - a FIFA-botrány szerdai történései egy ...

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hét tisztviselőjét tartóztatták le az amerikai hatóságok kérésére szerdán Zürichben, a szervezet tisztújító kongresszusának helyszínén. A FIFA szerint a történtek nem befolyásolják a választ...

Vizsgálatok a terhesgondozóban

A terhesség 12. hete körül keressük fel a gondozót, és ettől kezdve havonta egyszer a 28. hétig. Ezután a vizsgálatok gyakoribbá válnak, a 36. hétig kéthetenként, és az utolsó hónapban mindenhéten szükségesek.

Egyetlen szöveges üzenettel be lehet dönteni az iPhone-okat - vide...

Olyan hibára bukkantak az iPhone-okon is futó iOS rendszerben, melyet kihasználva elég egy karaktersorozatot elküldeni üzenetként a készülékre, és az újraindul.

Országos demonstrációt készít elő a 'vizes' szakszervezet

Megkezdi az "elkerülhetetlennek látszó" országos demonstráció előkészítését a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezete (VKDSZ), ezt határozatban rögzítette a szakszervezet országos választmánya.

Plusz másfél milliárd megy az állami ünnepekre

A kormány a nemzetgazdasági minisztert kérte fel arra, hogy a szükséges forrást két részletben biztosítsa. Idén - egyszeri jelleggel - legfeljebb 1159,1 millió forintról, majd 2016-tól - évente - 548,2 millió forintról kell gondos...

Napi öt presszókávé simán belefér egy tanulmány szerint

Öt presszókávé még nem jelent egészségügyi kockázatot az áltagos népesség körében - vélik a koffein biztonságával kapcsolatos európai tanulmány szerzői.

Új taggal bővült az ember családfája

Az Australopithecus deyiremeda kb. 3,5 millió évvel ezelőtt élt Afar-földön a korai emberfélék leghíresebb képviselőjével, Lucyval együtt.

Szabad játékot kértek a NAV-tól

Andy Vajna minden gyanú felett álló Széchenyi téri játékkaszinóját jelölték ki találkozási pontként szerda este azok az elkötelezettek, akik demonstratív séta keretében óhajtották jelezni: halálos vétek volna bezárni a budapesti F...

Mégis jöhetnek a menedzserfizetések az állami cégeknél?

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint a piaci bérekhez kellene igazítani az állami menedzserek fizetését, csak elvárások is kellenek mellé.

Sport

Visszatér az egyik legszebb magyar kézis

Kétéves szerződést kötött a Fehérvár KC-val Tápai Szabina, aki korábban játszott már a székesfehérvári klubban és részese volt a csapat tíz évvel ezelőtti EHF-kupa-győzelmének.

Két családnak okoztam tragédiát, a kislányomnak is

Fekete Ádámnak a családja mellett a kosárlabda segített átvészelni az elmúlt hónapokat és klubja, a Kaposvári KK visszavárja a vezetőedzőt a büntetése letöltése után is.

A villanykezelő adta meg a kegyelemdöfést az NB I-es csapatnak - vi...

A kiesés ellen küzdő Pápa még akciót vezetett a Paks elleni, múlt hétvégi bajnoki hosszabbításában, 0-4-nél, amikor lekapcsolták a világítást, mire a játékvezető azonnal lefújta a találkozót. KiesettApokaliptikus hangulatban távoz...

Így nézhet ki a Benítez-féle Real Madrid

Jól értesült spanyol források már tudni vélik, milyen Real Madridra számíthatunk Rafael Benítez irányítása alatt - akinek kinevezését már tényként kezelik a futballsajtóban Carlo Ancelotti hétfői távozása után.

Európa Liga-döntő és Honvéd-Fradi a tévében

A szerdai élő sportközvetítések a hazai televíziókban.

Ilyen lesz az új Barca-stadion

Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke bemutatta a Camp Nou 2021-re elkészülő átépítésének terveit.

Elnapolták a döntést Dárdai ügyében

Egyelőre nem írt alá új szerződést a Hertha BSC-vel Dárdai Pál, a Bundesliga élvonalában maradt labdarúgóklub vezetőedzője.

A Liverpool szerződtetheti a magyar válogatott kapust!

Brit sajtóértesülések szerint a Liverpool szeretné leigazolni Bogdán Ádámot, a Bolton Wanderers labdarúgócsapatának magyar kapusát.

A Pápa belehalt a létszámcsökkentésbe

A pápai önkormányzat úgy döntött, hogy megszünteti az együttműködést az NB I-ből kiesett labdarúgócsapattal. Az új klub a fiatalokra épít majd, és a licencügy miatt várhatóan a megyei harmadosztályban kezdhet új életet. A 800 mill...

Fotó: A pécsiek nagyon berágtak az MLSZ-re!

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebviteli Licencadó Bizottságának keddi döntése értelmében egyik fellebbező csapat, így a Kecskemét, a Nyíregyháza és a Pécs sem kapott első osztályú licencet.

Vége a pécsi focinak

Hargitai János, az élvonalban szereplő PMFC-Matias labdarúgóklub elnöke szerint a pécsi foci véget ért azzal, hogy a csapatot működtető társaság nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

Nem Ronaldóra építene a Real Madrid edzőjelöltje

Ernesto Bronzetti, a Real Madridtól kispadjáról távozó Carlo Ancelotti ügynöke szerint már majdnem száz százalék, hogy Rafa Benítez lesz a BL-címvédő új edzője.

Bulvár

Pikáns képek miatt válik a magyar milliárdos

Tévedésből felesége telefonjára kerültek egy magyar milliárdos mobiljában tárolt adatok - köztük a férfi félrelépéseit bizonyító szexképek. A nő válni akar és jelentős részt kér a férfi vagyonából.

Élve elégették a 20 éves lányt, mert nem ment bele az extrém szexuál...

Az Iszlám Állam által elkövetett összes szörnyűség közül a civilek lemészárlását, a túszok lefejezését és a régészeti emlékek megrongálását és kifosztását is ideértve, talán a legsokkolóbb az a módszeres erőszak, melyet a dzsihadi...

Nem csak a kétliteres Coca-Colától kell elbúcsúznunk

A Coca-Cola már nem gyárt 2 literes palackot, a boltokból lassan elfogynak a készletek, a jövőben már csak 1,75 literest lehet vásárolni. Nyár végén ugyanígy váltják majd a 2,25 literes palackok a 2,5 litereseket. Sok üzlet akcióz...

Amit a fekete nők jobban tudnak

A fiúkat kevésbé érdekli a szépirodalom, mint a lányokat. A képregények azonban jobban bejönnek nekik. Azt viszont csak a cikkben áruljuk el, hogy a bőrszín hogy függ össze az olvasási szokásokkal.

Vajna Tímea olyan fotót posztolt férjéről, hogy besírsz

Vajna Tímeának sikerült szerdán felrobbantania az internetet. A Miss Universe Hungary tulajdonosa férjéről osztott meg egy nagyon különleges fotót, amit ha megnézel, nem fogsz hinni a szemednek.Forrás: Nők Lapja Café: Vajna Tímea ...

Dézsából ömlik majd az eső

Az ország északkeleti négy megyéjében elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben a jelentős mennyiségű eső miatt. A hétvégére már melegebb lehet.

Fotó: Demcsák Zsuzsa sugárzik a boldogságtól a 48 éves színész oldal...

Demcsák Zsuzsa ma reggeli fotóján sugárzik a boldogságtól.

Meghalt Elek János

Az újságíró hosszú betegség után, 68 évesen hunyt el.

"Damu Roland minden szava hazugság"

A börtönt is megjárt színész szabadulása után életrajzi könyvében mesél korábbi botrányos tetteiről, s többek között azt is részletezi, hogy miért borult ki a Hal a Tortán forgatásán, amelyre szinte mindenki emlékszik.Azon a héten...

Nagy dérrel-dúrral letartóztatták, fél év múlva pedig elengedték

Százmilliós csalás gyanújával Ausztráliából rángatták haza a férfit, akit korábban már majdnem halottá is nyilvánítottak.

Robbant a bomba a pesti Fideszben

Okirat-hamisítással vádolják a kormánypárt egyik korábbi alpolgármesterét, a feltételezés szerint hamis aláírásokkal jutott hozzá egy közhasznú civil szervezet pénzeihez.

Rémisztő, de igaz: szinte észrevétlenül támadják a szervezetet a mér...

Életünk során rengeteg veszélyes méreganyaggal fertőzhetjük a szervezetünket. Olykor nem is gondolnánk, mi minden jelenthet veszél...

blogmorzsák

Az apáca, akit arccal lefelé temettek el

A Littlemore zárdát 1110-ben alapították és 1525-ig működött, amikor is udvarházzá alakították át. Az épület ma is áll, jelenleg pub működik benne. Temetőjének régészeti feltárásai során 92 – férfi, nő, gyerek – csontvá­zat találták meg. Köztük volt egy titokzatos lelet is.

Fagyival is lehet küzdeni a kátyúk ellen

Minden lyukba jégkrém kell!

Krasznahorkai művészként mindig kívülálló

Ha nem érzékelik a humort a műveiben, akkor úgy érzi, vesztett, mondta Friderikusznak.

Viktor feltámasztja Ferencet

„Ha tudnám Feri számát most eskü rászánnám azt a huszonöt forintot és fölhívnám gratulálni.“

„Búcsú-szexeljünk, de nem lesz ingyen“

“Amikor végzett, energikusan kezet mosott, majd angyali mosollyal kilépett.”

Legyalulja a kormány a vidéki gimnáziumok zömét?

A május 22-én hatályba lépett jogszabály eredményeként rengeteg kisvárosban megszűnhet a gimnáziumi képzés.

Orbán és Lázár 60 milliárdot dobott ki az ablakon

Kamu volt, hogy az EU miatt kell leállnia az M4 építésének?

Fiktív fogászati kezelések TAJ-kártya adatok lopásával

„Valaki éveken át, szinte minden hónapban betömte, polírozta és fehérítette képzeletben a fogaimat.“

A koreai Wehrmacht-légió

Fogságba esni egy háborúban nem kunszt, de négyszer azért nem semmi. Négy koreainak sikerült.

Újat venni? Minek, csak újítsuk fel a régit!

60 milliárdért újítják fel a 3-as meró 30 éves szerelvényeit.

Orbán tényleg senkit sem hagyott az út szélén?

Legalábbis ami a politikusainkat illeti. Mindenki más oldja meg.

A francia srác volt a legbunkóbb

“Volt olyan, aki az első randin megkérdezte, hogy tényleg minden nő álmodozik arról, hogy egyszer egy vadidegennel szexeljen?”

0