Ezt olvasta már?

Mérleg, most kell segítséget kérni! - napi horoszkóp

Az Oroszlánt kisebb szívpanaszok gyötrik, a Szűz sikeresen veszi az akadályokat és eléri célját, a Vízöntő túlságosan sokat nosztalgiázik.


A kormány intézkedett a vidékfejlesztési pénzek kifizetésének javítására

A kormány már megtette a szükséges intézkedéseket a vidékfejlesztési források kifizetésének javítása érdekében - mondta Font Sándor (Fidesz), az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.


hirdetés

A Fidesz szakpolitikusa arra az állami számvevőszéki (ÁSZ) vizsgálatra reagált így, amelynek főbb megállapításait csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke. A vizsgálat megállapította, hogy az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) 2007-2011. között rendelkezésre álló 270,2 milliárd forintos forrást nem használták fel az elvárható hatékonysággal a vidéki életminőség javítására, a vidéki gazdaság diverzifikálására, valamint a helyi közösségek megerősítésére. A forráslekötöttség mértéke ugyanis 60 százalék körüli volt 2011. végén, míg a kifizetések aránya alig haladta meg a 20 százalékot.

Font Sándor aláhúzta: a kormány már az Állami Számvevőszék független vizsgálatát megelőzően érzékelte az e területen meglévő gondokat, és megtette a szükséges intézkedéseket a helyzet javítására. Ezen intézkedéseknek köszönhetően az idei első fél évben a kifizetések aránya 20-ról 28 százalékra, a források lekötése 60-ról 70 százalékra emelkedett. A pályázatok elbírálási idejét is jelentősen csökkentették - aminek részét képezte az egyfordulós pályáztatás is - a korábbi, általánosságban több mint egy éves időről 5-6 hónapra.

A Fidesz szakpolitikusa utalt ugyanakkor arra, hogy igen összetett problémáról van szó. Kiemelte azt a terhes örökséget, amelyet a mostani kormány az előző szocialista kabinettől örökölt ezen a területen. Szabálytalanságok sorozatát tárták fel ugyanis egyes pályázatoknál a vidékfejlesztés területén, elsősorban a LEADER szervezeteknél - mondta az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke. Ezért az elmúlt időszak a dolgok rendbetételével telt el. Utalt arra is, hogy a források lekötésének és kifizetésének arányán azért is javítani kell, mert 2013. végén befejeződik az unió most zajló pénzügyi ciklusa., és csak eddig az időpontig lehet lehívni az említett uniós forrásokat.

Font Sándor idézte Orbán Viktor miniszterelnök azon kijelentését a vidékfejlesztési források felhasználásának gyorsításával kapcsolatban, amely szerint "Magyarország az európai uniós pénzalapban pénzt nem hagyhat benn 2013-ig". Ez a kijelentés a Fidesz szakpolitikusa szerint jelentős feladatokat ró a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az ügyben illetékes szervezeteire, valamint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségre, illetve a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalra. E szervezeteknek mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy például a magyar önkormányzatok, kis- és közepes vállalkozások az említett forrásokhoz vidéken hozzájuthassanak.

Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke jelezte: Magyarország az uniós források lehívása terén más országokhoz képest nem áll rosszul. Mások ugyanis főként a közvetlen kifizetések forrásaira koncentráltak, és alig használtak fel vidékfejlesztésre szánt, célzott pénzeket. Magyarország már most sokkal több vidékfejlesztési forrást használ fel az agrártámogatások területén - ennek aránya mintegy 30 százalék - mint más országok. E források 2014 után is várhatóan ezen a szinten maradnak, esetleg még emelkedhetnek is - tette hozzá. A szakpolitikus bízik abban, hogy a vidékfejlesztési forrásokat - a mostani tapasztalatokat is alapul véve - 2014 után Magyarország a mostaninál is hatékonyabban tudja majd felhasználni, főként a vidéki gazdaság fejlesztésére, ösztönzésére.0
0

hírek innen, onnan

Több százan tüntettek a NATO ellen Pozsonyban

Több száz fős tömeg gyűlt össze csütörtökön este a pozsonyi Hviezdoslav téren - az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének közelében - azon a tüntetésen, amelyet szervezői a NATO-támaszpontok kilátásba helyezett kiépítése ellen...

Új megjelenés: SSD-Z 15.03.15

CPU-Z-hez hasonló SSD információs program.

A NATO ellen tüntettek Pozsonyban

Több százan tüntettek a pozsonyi Hviezdoslav téren a tervezett NATO-támaszpontok miatt. 

Mindenki Mustangra vágyik

Dearborn Óriási az amerikai autólegendára a kereslet Európában is, ahol idén lesz először kapható.

Alkotmányos természetű jogi konfliktus keletkezett a parlament és az...

Klaus Iohannis román államfő szerint alkotmányos természetű jogi konfliktus keletkezett a román parlament és az igazságszolgáltatás között amiatt, hogy a román szenátus házszabályát elmulasztották hozzáigazítani egy korábbi alkotm...

Öt embert gázoltak el a Deákon

Felhajtott a járdára, majd öt embert elgázolt egy autós csütörtökön öt órakor a Deák téren. A vezető a baleset után megpróbált elmenekülni.

Fiatal nő gázolta el a lányokat a belvárosi járdán - fotók!

Egy autó hajtott fel a járdára a budapesti Deák téren délután és elgázolt öt embert.Kiderült a kocsit egy 23 éves nő vezette, aki szintén megsérült.

Simicskáék tiltakoznak

Az Európai Bizottság visszadobta az autópálya-építést, mert szerintük túlárazott. A Közgép és a Strabag cáfol.

Meggyengült a védelmünk a magyar-görög előtt

Vanczák Vilmos, a magyar labdarúgó-válogatott védője sérülés miatt nem léphet pályára a görögök elleni vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőn.

Balaton: nem igaz, hogy több a német turista

Tizennégy év alatt majdnem a felére, 46 százalékkal csökkent a német vendégéjszakák száma; e közben a négy- és ötcsillagos szállodák átlagára ma sem magasabb a hét évvel ezelőttinél.

A német gép katasztrófája után szigorúbb szabályozások jönnek

A Norwegian Air Shuttle fapados légitársaság, a brit EasyJet és az Air Canada is úgy döntött, hogy biztonsági okokból péntektől minden járatukon kötelezően két embernek kell lennie a pilótafülkében.

Sport

Két másodperc alatt négy piros! - videó

Tömegverekedés tört ki a Flamengo-Vasco riói derbin, a Maracanában, amelyet 56 ezer néző előtt rendeztek meg a Maracanában, a Carioca bajnokságban. A játékvezetői csapat figyelmét semmi sem kerülte el, kisvártatva mindenki megkapt...

Bréking: Elhagyja a Realt a világbajnok!

Sami Khedira távozik a Real Madridtól - ezt maga a játékos erősítette meg a kickernek adott csütörtöki interjújában. A német sztár szerződése lejár a nyáron, és nem hosszabbít a Reallal.

Eltilthatják gólöröme miatt Ronaldót

Teátrálisan intette nyugalomra a Nou Camp közönségét Cristiano Ronaldo a Clásicón lőtt egyenlítő gólja után, és most emiatt kerülhet bajba.

Gólt ünnepeltek, közben gólt kaptak - videó

A zambiai K-Stars együttese az oldalvonalnál ünnepelte a gólját, miközben egyenlített az ellenfél, a mozambiki Ferroviario együttese, amely nem ismert könyörületet, elvégezte a középkezdést, és egyenlített. Az U17-es találkozó 1-1...

Nem jutott ki az Eb-re az U17-es válogatott

A házigazda magyar U17-es labdarúgó-válogatott nem jutott tovább az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitköréből.

Hazai pályán játssza a döntőt a Barca!

A Nou Camp Stadionban rendezik május 30-án a labdarúgó Spanyol Király Kupa döntőjét, amelyben az FC Barcelona és az Athletic Bilbao küzd majd meg a trófeáért.

A világbajnok nem bírt Ausztráliával

A kísérleti, 3-2-3-2-es felállásban pályára lépő világbajnok német futballcsapat nem bírt Ausztrália legjobbjaival szerda este Kaiserslauternben barátságos találkozón, ahol félórán át vezettek a vendégek egy gyönyörű szabadrúgásgó...

Lehetetlen, hogy Neymar innen is betalál a kapuba

Neymar focizgat, egész jól. A Barcelonában mondjuk már "ezer éve" (3 meccse) nem lőtt gólt. Szégyen. Bezzeg a brazil válogatott edzésén tud villogni a kapu mögül lőtt gólt.

Távozik klubjától a magyar szövetségi kapitány

Stojan Ivkovic, a Kercskemét férfi kosárlabdacsapatának szakmai igazgatója nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését.

Lelép a Real világbajnoka

Idény végén elhagyja a Real Madridot Sami Khedira. A német válogatott középpályásnak lejár a szerződése, de még nem tudja, hová megy.

Matthäus beszólt, Dárdai visszaszólt

Lothar Matthäus szerint veszélyes a Hertha számára, hogy Dárdai Pál a berlini klubmunkája mellett magyar válogatott kapitányaként is dolgozik. Dárdai nem ért egyet a német aranylabdással, úgy véli, a stábjában van annyi szakember,...

Balhé a Fradinál! - Van lejjebb

Újabb csepp a pohárba....! meddig tűrnek a szurkolók?

Bulvár

Botrány a tegnap esti műsorban! Ilyet még nem láttak a nézők az élő ...

Cate Blanchettnél elszakadt a cérna interjú közben.

Egy tanító néni fotói felrobbantották a netet

Még Thaiföldre költözött tanítványa kezét sem engedte el Vecserka Enikő, aki egy gödi általános iskola negyedikeseinek szívét rabolta el. Most bemutatjuk azokat a pedagógusokat, akikről a legaranyosabb történeteket írtátok és akik...

Ilyen öregasszonyokat még nem pipáltál!

Míg a dohányzás a reneszánsz és barokk Európa sok vidékén genderizálódott, férfiszórakozássá vált, Bretagne-ban éppúgy megmaradt mindkét nem gond- és éhségűző eszközének, mint eredeti hazájában.

Som-Balogh Edina döntése az egész családját kiakasztotta

A Barátok közt egykori színésznője, Som-Balogh Edina úgy határozott, új taggal bővíti családját. Döntését rokonai megdöbbenve fogadták.Forrás: Nők Lapja Café: Som-Balogh Edina döntése az egész családját kiakasztotta

Bőkezű lesz az OTP

A részvények névértékére vetítve 145 százalékos osztalék fizetését javasolja az igazgatóság.

A baj első jele lehet a szervezetben

A testrészek sérülésekor az ott lévő szövetek, sejtek szétesnek, aminek következményeként gyulladás indul be. Ez a bőr pirosságával jár együtt...

Hihetetlen képek! A világ legnagyobb piramisa rejtőzött a domb belse...

Egyszerű dombnak tűnik, pedig nem az: nézd meg a képeket!

Családi ház 240 ezer forintért? Megdöbbentő, de van ilyen Magyarorsz...

Olcsó házak, de milyen áron? Te vennél így ingatlant?

Kiköpött Kate Middleton a magyar énekesnő - Lélegzetelállító fotó!

Tudod mi a közös Katalin hercegnő és Csemer Boglárka között? Az, hogy olyanok, mint két tojás. A Dal 2015 nyertesét a France 2 eurovíziós Facebook oldalán többek Katalinhoz, Marion Cotillardhoz és a popénekesnő Lorde-hoz hasonlíto...

A nő, aki csodával határos módon nem szállt fel a lezuhanó gépre

A Germanwings fapados légitársaság Barcelona-Düsseldorf járatával történt katasztrófa kapcsán nehéz bármit is írni, főleg a szerencsétlenséget kiváltó okok és a szándékos emberölés erős gyanújának tudatában. Ám mégis akad egy csod...

Leáldozóban Orbán Viktor csillaga

A Fidesz népszerűségvesztéséről ír a Le Monde, Leáldozóban Orbán Viktor csillaga címmel. A francia balliberális lap a vasárnapi zárva tartás bevezetése kapcsán megemlíti, hogy a KDNP javaslata alapján elfogadott törvény főként a n...

5 évig élt befalazva egy macska a metróállomáson - fotók

Már kijöhetne, de még nem hajlandó.Forrás: Nők Lapja Café: 5 évig élt befalazva egy macska a metróállomáson fotók

blogmorzsák

Ilyen lesz az Apple új, futurisztikus főhadiszállása

Régóta hallani, hogy a világ egyik legerősebb cége új központot épít magának. Az elmúlt hetekben igencsak fellendült az Apple új bázisának építése. A high-tech komplexumról újabb képek kerültek nyilvánosságra, a végeredmény igen futurisztikus lesz.

Az érzi magát rosszul, aki tudja, hogy a Mátrixban van

Nálunk mintha egyre többen beletörődnének, hogy benne élnek.

Snowden: a megfigyelésről demokratikusan kell döntenünk!

Feláldozzuk-e azt a szabadságot, amelyet generációk óta élvezünk, amiért apáink az életüket áldozták?

Orbán bedöntötte a céget, amelyet Szijjártó finanszírozott?

Négymilliárd közpénz azért nem kis összeg egy baráti cégnek.

Egy pasi ne csináljon hülyét magából, és pont

Mit akar ez a srác tulajdonképpen?

Mit lehet csinálni a ráncokkal negyven felett?

És mi van 50, 60 év felett? Minden korra van valami praktika!

A női nemi szerv éden és pokol egyszerre

Háborúk robbantak ki miatta, egy ilyen nyálkás, sötét lyuk miatt.

Orbán Viktor terhelő vallomása maga ellen

Tényleg bennfentes infók alapján men­tette a közpénzt?

Élőben kapcsoljuk a Kunigunda útja 64-et

Helyszíni riport az újságíróról, aki már lassan négy éve küzd a normális közmédiáért.

Gyanúsan viselkedik a kormány a brókerbotrányban

A Fidesz politikai haszonszerzésre gyúr, miközben gyanús pénzügyi mozgásokat is végeztek.

Bolti csokitojás? Ugyan, inkább készítsen házit!

Nagyon jó móka, és persze sokkal finomabb, mint bármelyik bolti!

Ennyit ér a jogi diploma?

Hiába szerzett jogi diplomát, nyaralásról, új autóról nem is álmodhat. Nemrég minimálbérért akarták alkalmazni.

0