Ezt olvasta már?

Tüzes hangulat: kortárs flamenco a pécsi Negyedben

Sofia Pirok Grupo Flamenco: SuspiroS (Sóhajok) - Kortárs flamenco a legjobb magyar és spanyol közreműködőkkel. A koncert 19 órakor kezdődik.


A kormány nem történészklub

A kormány nem egy történészklub - válaszolta Navracsics Tibor szerdán a Nyirő József újratemetésének ügyéről és a Horthy-emlékművekről kialakított véleményét firtató kérdésre az ATV reggeli műsorában.


hirdetés

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter emellett arról is beszélt, tisztességes megoldásnak tartja, hogy a pártok támogatásából fizetik ki a vöröscsillag-perben a magyar államra kirótt 6.400 eurós kártérítést és perköltséget.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Nyirő József újratemetésének ügyéről vagy a Horthy-emlékművekről, a miniszterelnök-helyettes azt válaszolta: a kabinet nem foglalkozik egyik említett kérdéssel sem, "a kormány nem egy történészklub, mi a jövő kérdéseivel foglalkozunk".

"Nem szeretném a történészek dolgát elvégezni: én nem arra kaptam mandátumot a választópolgároktól, hogy a magyar múlt rejtélyeit bogozzam ki", hanem egy jobb, versenyképesebb és korszerűbb közigazgatás és igazságügy kialakítására - mondta Navracsics Tibor.

A vöröscsillag-per ügyében a tárcavezető azt közölte: mivel ez elsősorban a pártok ügye, az a legtisztességesebb, ha a pártok finanszírozására rendelkezésre álló forrásból veszik el a pénzt, és abból fizetik ki a kártérítést.

"Itt van egy ember, és a jövőben is lehetnek olyan emberek, akik bűncselekményt követnek el. A strasbourgi bíróság szerint viszont kártérítést kell nekik fizetni. Eminensen politikai az ügy: vörös csillagot hordani, tiltott önkényuralmi jelképpel visszaélni, ez tipikusan a pártokhoz (...), a pártok világához köthető ügy" - fejtette ki, ezzel magyarázva, hogy miért a pártok támogatásából "csípik le" a Fratanolo Jánosnak, a Magyarországi Munkáspárt 2006 korábbi elnökének megítélt kártérítést.

Arra a kérdésre, a jövőben előfordulhat-e, hogy más címszóval is majd a pártok támogatásából fognak "lecsípni", Navracsics Tibor azt felelte: "én nem szeretném".

A parlament hétfőn határozatban nyilvánította ki, hogy nem ért egyet a strasbourgi vöröscsillag-perben hozott ítélettel, és kitart az önkényuralmi jelképek használatának szankcionálása mellett. A hétfőn elfogadott jogszabály szerint a magyar államra kirótt 6.400 eurós kártérítést és perköltséget a pártok költségvetési támogatásából fizetik ki. Navracsics Tibor előterjesztése alapján azonban nemcsak a Fratanolo Jánosnak megítélt kártérítés összegét vonják le a pártok költségvetési támogatásából, hanem a jövőben mindig a pártoknak kell állniuk a kártérítést, ha Magyarországot az európai emberi jogi bíróság elmarasztalja az önkényuralmi jelképek használatának tiltásáért.

Az európai emberi jogi bíróság márciusban véglegessé vált ítélete arra kötelezte az államot, hogy június 8-áig fizessen kártérítést a vöröscsillag-viselés miatt elmarasztalt Fratanolo Jánosnak. A pervesztes magyar államnak a négyezer eurós kártérítés mellett 2.400 euró perköltséget is meg kell fizetnie. Ennek előzménye, hogy a politikus egy 2004. május 1-jei pécsi szakszervezeti rendezvényen a zakója hajtókáján egy nagyjából két centiméter átmérőjű ötágú vörös csillaggal vonult fel, majd nyilatkozott a helyi televíziónak, így a jelképet a nézők is láthatták. Emiatt 2007-ben büntetőeljárás indult ellene, és megrovásban részesítették. Ő azonban a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult, és az - a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogának megsértése miatt - jogsértőnek minősítette elítélését.

 

mti0


Beszéljünk a halálbüntetésről! Ön egyetért vele?

0
0

hírek innen, onnan

Felavatták a véradó új épületét

Szeged - Hivatalosan is felavatták a lassan két hónapja új helyen működő véradó állomás épületét. Az ünnepségen elhangzott: igény lenne arra, hogy a véradók ingyen parkolhassanak az épület előtt, így ugyanis az, hogy másokon segít...

Az Országgyűlési Őrség brutális sokkolókat kapott Kövértől!

Negyedik generációs sokkolókat alkalmaz innentől kezdve az Országgyűlési Őrség 10,1 millió forintértékben. A menő Taser X26-os sokkolókat az USA alkalmazza igen agresszív emberekkel szemben. Arra a kérdésre, hogy mennyit vett belő...

Virtuózok - Koncertek és kiállítás a Várkert Bazárban

Együttműködés kezdődött a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató verseny és a Várkert Bazár között: koncertek, workshopok, nyilvános próbák mellett interaktív Virtuózok-kiállítás is nyílik az épületben nyár végén.A programokat felve...

Húsok: milyen gyakran és melyiket fogyaszthatjuk nyugodtan?

A baromfihúsokat mindig bőr nélkül fogyassza, ugyanis bőrrel együtt a csirkehús 9,5 százalék, anélkül csupán 1 százaléknyi zsírt tartalmaz.

Váratlan húzással menekült meg a balatoni kultpiac

Nüanszon múlt a szinte a megnyitása óta hatósági támadások kereszttüzében működő, de mindeddig kitartó káptalantóti Liliomkert termelői kultuszpiac bezárása. A felhalmozódott hatósági bírságok és tartozások miatt szerdára a terüle...

Lenyúltak 1 milliárd forintot

Egy negyedév alatt mintegy ezer millió forintot loptak le a hazai elektronikus pénzforgalomban. A kétes rekordról a portfolio.hu számolt be, miután a jegybank pénzforgalmi táblázatai közt turkáltak.

Itt az idei, magyar, nyárigumi-teszt

A hét közepére már ízelítőt kaphatunk a harminc fok körüli nyári időjárásból, célszerű tehát mielőbb lecserélni az esetleg mostanáig az autón hagyott téli gumikat. A nálunk leggyakrabban hivatkozási pontnak tekintett német/osztrák...

Lezuhant a sárkányrepülő!

Villanykövesd Egy férfi súlyosan, társa pedig könnyebben sérült meg, amikor kedden délután motors sárkányrepülőjükkel a földnek csapódtak - számolt be róla az Origo.

Száz munkahelyet teremtett egy móri cég

Uniós források felhasználásával, 3 milliárd 477 millió forint összköltséggel építette ki habosított termék gyártókapacitását a móri telephelyű Fehrer Automotive-Rába Kft., amely ezzel száz új munkahelyet is teremtett - közölte a c...

Száz új munkahelyet hozott a milliárdos beruházás Móron

A Fehrer Automotive-Rába uniós források felhasználásával, 3 milliárd 477 millió forint összköltséggel építette ki habosított termék gyártókapacitását.

Száz munkahelyet teremtett egy móri cég

Uniós források felhasználásával, 3 milliárd 477 millió forint összköltséggel építette ki habosított termék gyártókapacitását a móri telephelyű Fehrer Automotive-Rába Kft., amely ezzel száz új munkahelyet is teremtett - közölte a c...

Sport

Storck: Nem normális, ahogy itt támogatják anyagilag a focit

Markáns véleményt fogalmazott meg az utánpótlás-válogatottakért felelős német Bernd Storck, aki szerint a magyar labdarúgás 20 évvel el van maradva a korától. Storck azt ígéri, hogy az általa irányított U20-as válogatott a brazilo...

Újabb rossz hír Pacquiaóról

Manny Pacquiao jobb vállát meg kell műteni, derült ki a Floyd Mayweather elleni veresége után. Legalább kilenc hónapos kihagyás vár rá.

Sznúker: Stuart Bingham az új világbajnok!

Stuart Bingham nyerte Sheffieldben a 2015-ös sznúker-világbajnokságot. A 38 éves angol a döntőben 1815-re győzte le honfitársát, Shaun Murphyt.

Hihetetlen gesztus a lábtörött mainzinak

A Mainz középpályása, Elkin Soto horrorisztikus lábtörést szenvedett vasárnap a Hamburger SV elleni meccsen, ami több szempontból is igen rosszul jött neki.

Dombi és Dzsudzsák Morientes és Hagi ellen

Tíz évvel ezelőtt nyerte meg első bajnoki címét a Debreceni VSC labdarúgócsapata, ebből az alkalomból nagyszabású sporteseményt szerveznek május 30-án a debreceni Nagyerdei Stadionban, amelynek csúcspontja a Real Madrid és a DVSC ...

Juventus-Real Madrid a tv-ben

Keddi élő közvetítések.

NB I: 4-5 klubtól csoda lenne, ha megkapná a licencet

Varjú Tamás nem festett túl biztató képet a magyar élvonal jelenlegi helyzetéről.

A FIFA lefizetése után nyomozó német újságírókat csuktak le Katarban

A két legnagyobb közszolgálati tévétársaság, az ARD és a WDR dokumentumfilmet forgatott, hogy korrumpálták-e a FIFA-t a 2022-es vb jogáért.

Messinek is üzent a Bayern csatára a BL-elődöntő előtt

Az FC Barcelona bombaformában várja a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőjét a Bayern München ellen, amelyen a visszavágás vágya is fűtheti Lionel Messiéket.

Bingham az új sznúker-világbajnok

Meglepetésre Stuart Bingham nyerte a Sheffieldben rendezett sznúker-világbajnokságot.

PL: Fabregas volt a kulcs a Chelsea bajonki címéhez

A hétvégén a Chelsea a Crystal Palace ellen biztosította be bajnoki címét a Premier Leagueben és a győzelem után rögtön megkezdődött a találgatás, hogy a londoniak végső győzelmében ki játszotta a kulcsszerepet. A kérdést talán ne...

Ausztrián át menekült a megütött bíró

Félbe kellett szakítani a Répcevis–Csapod megyei harmadosztályú focimeccset, mert megütötték a bírót.

Bulvár

Mégis hogy nézhetett ki Katalin ilyen jól 10 órával a szülés után?

Tökéletes smink, rendezetten lobogó fürtök, gyönyörű ruha, és ráadásnak egy tűsarkú cipő. Anyukákkal beszéltük át Katalin kórházi kilépőjét.

Itt gyulladunk meg holnap a májusi hőségben

A kunsági vidéken tör be a meleg levegő az országba, amiből északon, a magasabban fekvő helyeken semmit sem fognak érezni.

Két kukába gyűjtjük majd a szemetet

Két kukába kell majd a szemetet gyűjteni Fehérváron az év végétől. A programot az Öreghegyen, az Író utcákban és a Tóvárosban kezdik június elejétől kísérleti jelleggel. Egy év elején életbe lépett kormányrendelet szerint, hamaros...

Omega-balhé: "ha valaki közpénzen stadiont építtet a háza végébe, az...

Kommentben szólalt fel a zenekar basszusgitárosa, akit szerint, amíg egy produkció nevében benne van az Omega név, addig az őt is érinti, mint a zenekar tagját.

Érettségi 2015: "Három szerző, akikről nem is tanultunk..."

- Túl sok információt és meglehetősen tág értelmezési lehetőségéket tartalmaz a szöveg - mondta a hétfői középszintű írásbeli magyarérettségi első, szövegértési feladatáról lapunknak egy középiskolai szaktanár. - Utóbbi a diákokna...

Már hospice ellátást kap a zenész - honlapján jelentette be

Tavaly turnéja alatt, a színpadon lett rosszul a gitáros.

A nők kedvenc pózai az orgazmushoz

Mindenkit érdekel, hogy melyek a nők körében leginkább kedvelt pózok. Összeszedtük a favoritokat, néhány tippel és trükkel kiegészítve.

Férjes asszonyba szeretett bele! A TV2 műsorvezetője miatt vált el a...

Majka bevallotta Friderikusz Sándornak, hogy ő volt a válóok.

Lázár jön Orbán után? Szégyellje magát, képviselő Úr!

Az MSZP szerint Lázár János a saját politikai karrierjét építette, amikor odaadta a trafikokat az úgymond "fideszes haveroknak". Harangozó Tamás úgy látja: a Fidesz azért dobta be a halálbüntetés témáját, mert el akarta terelni a ...

A devizahitelesek megdöbbentek, Csányi Sándor aggódik - ez történt ...

Nem ilyen levélre számítottak a hitelesek - van még bank, amelyik ki sem küldte. Csányi Sándor szerint baj lehet az uniós pénzekkel. Ne lepődjön meg, újramárkázzál a LukOil-t - ezek a kocsik fordulhatnak majd meg a leggyakrabban. ...

"A pofátlan pénzbehajtás legalja!" - Rendőrökre bukott ki egy MSZP...

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes szerint Szadánál a rendőrök úgy ellenőrizték az autók sebességét, hogy közben életveszélyt okoztak. Emellett a település vége táblától 10 méterre használták a traffipaxot.

Agyba-főbe vertek egy nőt egy gyors sávváltás miatt - 18+ videó

Letartóztattak egy férfit, aki súlyosan bántalmazott egy nőt egy közlekedési konfliktusban vasárnap, a Szecsuán tartománybeli Csengtuban. A nő, akinek az volt a bűne, hogy hirtelen váltott sávot, csonttöréseket, zúzódásokat szenve...

blogmorzsák

Ezért szegények a magyarok

Sok hazai politikus szerint a jelenlegi adózási rendszer tökéletesen igazságos. Mindenki ugyanolyan mértékben adózik, ugyanolyan mértékben viseli a közterheket. De akkor mégis miért tartunk itt? Mert a jelenlegi rendszer a felszín alatt a gazdagoknak kedvez. Durván.

Csak egy ártalmatlan anyajegy? Vagy bőrrák?

A melanoma könnyen halálos lehet, ha nem figyelünk oda ezekre a jelekre!

Sokkolj, Laca!

Kellet ez, úgy kellett, mint befásult bayerzsoltnak kéne a friss motiváció.

Hova tűnik a szex a gyerekek születése után?

Ott fekszik az ágyban apa és anya, aztán mégse történik semmi.

Végigdugják a klipet

Nyers húst is esznek és nagyon rossz helyre dugnak egy feszületet.

Tovább terjed a lumberszexualitás

A favágószexuálisok nem viccelnek.

A Fidesz-média és a tiltott pártfinanszírozás

Megint töltik bele a mi pénzünket a hazugsággyárba.

Csak el Magyarország­ról, mindegy hová!

Egyik nap elég lett ebből az országból, de teljesen.

Elegem van a tolakodó angol királyi családból

Elképesztően szánalmas banda.

Csókolom, egy jó kivégzést?

A halálbüntetés támogatottsága jól mutatja, mit rontottunk el az elmúlt 25 évben. Mindent.

A legszebb éjszakai panoráma Magyarországon!

16 órás gyaloglás Esztergomból Budaörsre - ez már döfi!

Csipes és Dombóvári védelmében

Hányinger, ahogy a közvélemény arcpirulva rácsodálkozik a dologra.

0