Ezt olvasta már?

Keddi migráns hírek - folyamatosan frissítve

Németországban fenntartják az egy hónapja ideiglenesen visszaállított határellenőrzést, egyelőre november 1-jéig, erről Thomas de Maiziere szövetségi belügyminisz...


Feloldották az útzárat a 89-es főúton Vas megyében

Feloldották a baleseti helyszínelés miatt elrendelt teljes útzárat a 89-es főúton a Vas megyei Sé és Torony között, ahol egy segédmotoros szenvedett halálos közlekedési balesetet csütörtök este - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.


hirdetés

Kazmar Enikő elmondta: a segédmotoros egy személygépkocsival ütközött, a motoros fiatal fiú meghalt.

A baleset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálják, a részletekről pénteken tudnak bővebb tájékoztatást adni - tette hozzá a szóvivő.

 
Országunk legnagyobb feladata a migrációs probléma megoldása. Sok elképzelés és tervezet került már elő. Ön szerint mi a jó megoldás?0

hírek innen, onnan

Kulcskérdés, hogy miként lehet megvédeni az unió külső határait

Az Európai Unió tagállamai kimondták, a migrációs válság kapcsán kulcskérdés, hogy miként tudjuk megvédeni az unió külső határait - közölte a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára újságírókkal a tagországok európai ügyekkel foglalkozó tárcavezetőinek keddi luxembourgi tanácskozása után.

Nagy változás jön a sörpiacon

A jelek szerint sikerült egyezségre jutnia az AB InBev-nek a SABMiller legnagyobb részvényeseivel és igazgatóságával. A világ legnagyobb, az összes világszerte eladott sör közel 20 százalékát előállító AB InBev újabb, megemelt árfolyamú ajánlattal állt elő a második legnagyobb sörtermelőnek számító SABMiller részvényesei felé. Immár részvényenként 44 fontot ajánl a SABMiller részvényeseinek, s ezt az ajánlatát már a felvásárolandó cég igazgatósága is támogatja.Emlékezetes, hogy az elmúlt hetekben hónapokban az AB InBev már számos hivatalos és kevésbé hivatalos ajánlattal megkereste a SABMiller részvényeseit és igazgatóságát, utóbbi azonban az ajánlott árra hivatkozva rendszerint nem nyilatkoztak kedvezően az ajánlatról, mondván, az alulértékeli a céget. A mostani árral számolva a Bloomberg szerint az ajánlat 69 milliárd fontra (nagyjából 106 milliárd dollárra) értékeli a SABMillert.Félelem a piaconA londoni kereskedésben a SABMiller részvényei 40 font alatt kezdték a kereskedést. Ez a Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint egy indokoltan félelmet tükröz a piac részéről azzal kapcsolatban, hogy a tranzakció talán mégsem jön létre. Ha megtörténne a felvásárlás, akkor a létrejövő sörpiaci óriás állítaná elő a világszerte eladott sör mennyiségének 30 százalékát. Az egyedüli problémát a versenyjogi kérdések jelenthetik, elemzők szerint például az amerikai és a kínai piacokon az AB Inbev arra kényszerülhet, hogy kiszálljon egyes helyi vegyesvállalatiból.A másik nehézséget a tranzakció finanszírozása jelentheti, az AB Inbev a hírek szerint jelenleg egy 10 bankból álló konzorciummal tárgyal a szükséges források előteremtésén.Iparági elemzők szerint azonban a legnagyobb probléma a felvásárlással az, hogy sokkal-sokkal kevesebb kedvező szinergiával jár az AB InBev számára, mint a korábbi hasonló tranzakciói. Ugyanakkor logikusan következett a sörpiac jelenlegi felosztásából. Egyrészt kevés olyan régió van már a világban, ahol a vezető szerepet ne valamelyik magát családi sörfőzdéből kinövő multinacionális vállalat játszani a söreladásokban, legyen az a felvásárlásban szereplő két cég, vagy a Heineken, esetleg a Carlsberg. Az Ab InBev számára az SABMillerben az lehetett a vonzó, hogy nagy kitettséggel rendelkezik olyan feltörekvő régiókban, mint Latin-Amerika, vagy Afrika.A Magyarországon ismert márkák közül a SABMiller tulajdonában van többek között az Arany Ászok, a Dreher, a Gambrinus, a Grolsch, a Kőbányai, a Pilsner Urquell. Az AB InBevtől a Borsodi, a Rákóczi, a Staropramen, a Hoegaarden, a Beck's, a Löwenbrau, a Stella Artois és a Spaten lehet leginkább ismert a hazai fogyasztók előtt.

Állampolgárságot ad Olaszország a bevándorlók gyermekeinek

A római képviselőház 310 igen, 66 nem szavazattal és 83 tartózkodással fogadta el az olasz állampolgárság megszerzésére vonatkozó új jogszabályokat. A törvény hatályba lépéséhez a felsőház támogatása is szükséges, de ez nem lesz ellentétes a képviselőház döntésével.Eddig csak olasz állampolgárságú szülő gyermeke kaphatott olasz állampolgárságot. A törvénytervezet értelmében a külföldi állampolgárságú szülőktől Olaszországban született gyermek is olasz állampolgárságot kaphat, valamint azok a gyerekek, akik 12 éves koruk előtt telepedtek le családjukkal Olaszországban és legalább öt évet olasz iskolába is jártak. A jogszabály nem vonatkozik az EU-állampolgárok gyermekeire, hanem kimondottan az Olaszországban élő és dolgozó bevándorlók gyermekeire érvényes. Feltétel, hogy a bevándorló szülőknek legalább az egyike EU-konform tartózkodási engedéllyel éljen Olaszországban. Ezt a tartózkodási engedélyt a legalább öt éve Olaszországban dolgozó és adózó bevándorlók kapják meg, akiknek olasz nyelvvizsgát is kell tenniük.Az olasz állampolgárság nem automatikusan jár: a bevándorló szülők kérelmezhetik gyerekeik számára 18 éves koruk előtt. Ha ezt a szülők nem kérték, de az Olaszországban maradt nagykorú fiatal olasz állampolgár akar lenni, 20 éves koráig kérelmezheti az olasz állampolgárságot. A jogszabály arra az Olaszországban élő 127 ezer fiatalra is vonatkozik, aki bevándorlócsalád gyerekeként Olaszországban született vagy 12 éves kora előtt érkezett, de a törvény hatályba lépésekor már betöltötte a huszadik évét. Az olasz állampolgárság megszerzési lehetőségének bővítését a Demokrata Párt (PD) olasz kormánypárt támogatta, az 5 Csillag Mozgalom (M5S) tartózkodott, az ellenzéki Hajrá Olaszország (FI), az Északi Liga és az Olasz Testvérek (FdI) nemmel szavazott.Ettore Rosato a PD képviselőházi frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a születési hely szerinti (ius soli) állampolgárság a változó olasz társadalomhoz alkalmazkodik. Roberto Calderoli az Északi Liga politikusa kijelentette, nem lehet százezreknek olasz állampolgárságot ajándékozni az olaszok megkérdezése nélkül. Calderoli népszavazást szorgalmazott a kérdésről.Az olasz statisztikai hivatal adatai szerint a hatvan milliós Olaszországban tavaly több mint 5 millió letelepedett bevándorló élt, közöttük mintegy négy millió volt a nem EU-állampolgár. A 18 évnél fiatalabb 7,8 millió olasz diákból közel egy millió a bevándórló-gyerek, és több mint felük Olaszországban született.

Megrázó videó - Felvette két drogos fiatal, hogyan száguld a halálba - 18+

Két drog hatása alatt álló fiatal áprilisban halálos balesetet szenvedett. A 21 éves Michael Owen és a 20 éves Kyle Careford felvették életük utolsó perceit, ahogy a halálba száguldanak. A sussexi rendőrség most a sokkoló felvételt nyilvánosságra hozta a család kérésére. A hozzátartozók azt szeretnék, ha minél többen látnák milyen következményei lehetnek, ha drogfogyasztás után ...

Intő példaként tették közzé a karambolozó fiúk végzetes videóját

Az angol rendőrség közzétett egy Youtube-videót arról, ahogyan két fiatal srác pár percnyi veszett száguldozás után halálos autóbalesetet szenved. A felvételt a szülők beleegyezésével publikálták.

710 ezer bevándorló érkezett az EU-ba

Az idei első kilenc hónapos növekedést jól jelzi, hogy a 710 ezerhez képest tavaly összesen csak 282 ezren érkeztek.

Ronaldo átvette a negyedik Aranycipőjét

Tavaly 48 gólt lőtt a spanyol bajnokságban, idén nem megy neki annyira, de a legújabb trófea talán feldobja majd picit.

Felkavaró a Beasts of No Nation végső előzetese

Az Idris Elba mellékszereplésével készülő film egy afrikai gyerekkatona keserű történetét fogja elmesélni.

Teljesen visszavonulnak a tálibok Kunduzból

Teljesen visszavonulnak a tálibok a kulcsfontosságúnak tartott észak-afganisztáni Kunduzból, amely nemrég rövid időre a kezükre került - közölte kedden a lázadók szóvivője.

A Real Madridnál is megirigyelnék a 15 éves srácok labdaérzékét

Nem mindennapi edzésmunkát végeznek a francia Metz U15-ös együttesénél.

Múzeumi program az egyenlőtlenség ellen

Társadalmi érzékenységet erősítő nemzetközi projekt megvalósításába kezd a budapesti Néprajzi Múzeum: a DiverCity elnevezésű kezdeményezés első szakmai programját csütörtökön tartják.

Magyar fiatal a konszern legjobb szakmunkástanulói között

A Volkswagen konszern Best Apprentice Award 2015 díjjal tüntette ki legjobb szakmunkástanulóit. A díjazottak között volt Horváth Levente, az Audi Hungaria autószerelő-tanulója.

Sport

Alig van esély a holland Eb-részvételre

Két kapus és egy védő csatlakozott a csehek elleni, keddi Európa-bajnoki selejtezőre készülő holland labdarúgó-válogatott keretéhez.

Mutatjuk, hogy juthat ki az Eb-re a fociválogatott

Nézzük át pontosan, de egyszerűen és érthetően, milyen úton juthatunk el Franciaországba. Egy ajtót már becsaptak előttünk, de még van kettő.

Az Aston Villa helyett a Fradit választotta

Növekszik a Ferencváros szimpatizánsainak száma, a futballcsapat stábjának egyik tagja egy Premier League-klubot utasított vissza, az pedig, hogy kevesebb büntetést fizet a Fradi, nem azt jelenti, hogy akik kint vannak, azok mindenképpen balhéznának bent. Mindezekről Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Visszavonult a 20-szoros magyar válogatott focista

Krónikus térdsérülése miatt a nyáron úgy döntött, befejezi az aktív játékos Buzsáky Ákos. A legutóbb a Ferencvárosban néhány mérkőzésen pályára lépő 20-szors válogatott középpályás még kispályában gondolkodik, és saját klubjára, a Grund FC-re összpontosít.

Muchas gracias, Espaa! Még egy lépéssel közelebb az Eb

Már csak a letteknek és/vagy Izlandnak kell drukkolni, miután a spanyolok második, sőt inkább harmadik sora sem kapott ki Ukrajnában. Akik így nem előztek meg minket, maradtunk a legjobb harmadikok.

Képernyőn a Geráék Eb-részvételéről döntő két meccs

A keddi élő sportközvetítések a hazai televíziókban.

A spanyolok nyertek Ukrajnában, él a remény az egyenes kijutásra!

Az ukrán válogatott mellett a magyarok számára is sorsdöntő lehet, hogy mire mennek majd a már biztos csoportelső Spanyolország ellen. Az Európa-bajnoki címvédő hispánok sikere, szinte biztosan magyar Eb-részvételt jelentene!

Válogatott: már csak a törökökön múlik az Eb-részétel

A magyar labdarúgó-válogatott közel került ahhoz, hogy legjobb harmadikként kijusson a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra, de csak azért, mert a spanyolok kellő komolysággal álltak hozzá az ukránok elleni meccsükhöz.

Külföldi játékos ennyit még nem tett a magyar fociért

Az ukrán fociválogatott hétfőn kijuthatott volna a foci-Eb-re, csakhogy nem sikerült legyőznie a címvédő spanyol csapatot, amely úgy nyert 1-0-ra, hogy kapusa, David de Gea 11 hazai lövést is megfogott.  

Elárulta féltett titkát a klasszis kézilabdázó

Rendhagyó módon a közösségi oldalakon megosztott kisfilmmel közölte rajongóival Nikola Karabatic, a világ egyik legjobb kézilabdázója, hogy barátnője, Geraldine Pillet áprilisra várja közös gyermekük megszületését.

Visszavonult a magyar fehér Pelé

Egykor José Mourinho figyelt fel a még mindig csak 33 éves Buzsáky Ákosra, aki makacs sérülései miatt sem futhatta be azt a karriert, amit tehetsége prognosztizált volna.

Elhunyt a Wolfsburg legendás magyar edzője

91 éves korában elhunyt Farkasinszki Imre, a Wolfsburg labdarúgócsapatának egykori edzője. A hírről a Wolfsburg hivatalos honlapja számolt be.

Bulvár

Szaúd-Arábia figyelmeztetett: Putyin hagyja abba a szíriai felkelők támadását!

Oroszország szíriai akciója sokaknak nem tetszik, leginkább a szíriai felkelőket támogató Szaúd-Arábiának nem.

Merkel már így beszél Orbánról

Akár egyetértésnek is nevezhetjük, amit a német kancellár megfogalmazott, de persze nem úgy mondta, mert azt azért mégsem.

A 37 kilós Angelina Jolie kórházi kezelésre szorul

Súlyos a helyzet, Angelina Jolie csont és bőr. Brad Pitt kétségbeesésében ultimátumot adott a feleségének: vagy kórházban kezelteti magát, vagy elválik tőle és viszi a gyerekeket is.Forrás: Nők Lapja Café: Kórházi kezelésre szorul a 37 kilós Angelina Jolie

Mindenki az RTL Klub sztárjának melleit nézte a reggeli műsorban

Nádai Anikó zavarba ejtő dekoltázzsal szerepelt az RTL Klub reggeli műsorában.

Érdekes fordulatok Lagzi Lajcsi ügyében

Lagzi Lajcsi ügyvédje szerint mérséklődhet az esetleges szabadságvesztés ideje, sőt a kár is kevesebb, mint mondják - írja a Blikk.Forrás: Nők Lapja Café: Érdekes fordulatok Lagzi Lajcsi ügyében

Meghökkentő, de igaz: ez depresszió leggyakoribb oka

Egy betegségtől való rettegés is okozhat depressziót. előbb-utóbb ebből akár pánikbetegség is lehet, így érdemes minél előbb házio...

Ezért forralj sót a teflonserpenyőben: érdemes mindennap megcsinálni!

Ezekkel a trükkökkel könnyebb lesz a mosogatás.

Mikor szoktál felkelni? Mutatjuk az időpontot, ami előtt nem kellene

Talán nem is sejted, de életed számos fontos területére negatív hatással van, ha helytelenül alszol.

Csődbe jutott Ganxsta Zolee és családja

20 év után csődbe ment Zanáék családi cége...Forrás: Nők Lapja Café: Csődbe jutott Ganxsta Zolee és családja

Így néz ki a menekülteknek épült falu Magyarországon: te tudtál róla?

Négyszáz családnak építettek a magyarok falut.

Romlik a szeme? Így állítsa meg!

A látásromlást sok esetben nem is érzékeljük, ezért nem fordulunk vele orvoshoz, pedig a kezeletlen probléma akár vaksághoz is vezethet! Mindez általában megelőzhető lenne, ha időben felismernénk és kezelnénk a bajt.

Bizarr lényt mosott partra a víz Japánban a szökőár után

Egy különös felvétel járja körbe a világot, melyen egy hatalmas fehér élőlényt mos partra a szökőár után lecsillapodott víz. Forrás: Nők Lapja Café: Bizarr lényt mosott partra a víz Japánban a szökőár után

blogmorzsák

Konyhai eszközök, amik feldobják az élményt

Akadnak köztük furcsaságok, olyanok is, amik sokkal inkább csak a külsejük miatt érdekesek, de még azok is feldobják az élményt egészen biztosan. Akad Rubik kocka alakú só- és borsszóró, sőt, gitár alakú sajtreszelő is, hogy rocksztárként érezzük magunkat főzés közben.

Amiről hallgat a kormány

Régen átlépte a négymilliót a létminimum alatt élők száma.

Hekk vagy nem?

Hogyan lehet egyszerre munkanélküliség és krónikus, növekvő mértékű munkaerőhiány?

Örök igazságok: nincs kábel, nincs kötés

Eljött az október, a szerződés óta a 32-ik nap, ezt megünnepelendő hívtam a DIGI-t, hátha most sikerül.

Íme egy villámgyors panírozási módszer

Elég hozzá egy doboz, egy kis rázás és már kész is vagyunk.

A sztárok is beszállnak az adományozásba

Itt az idő, hogy a menekült ügy után maradt űrt kitöltsük, az adomá­nyozási energiát új ügyekbe tegyük.

Óriási Metallica-hír

James Hetfield bevallotta, hogy dalokat rögzítenek.

Szombaton jön Szíriából

Omar Souleyman csak egy napig lesz Pesten, fogadjuk szeretettel!

Sötét titkok úszkálnak az Akvárium tetején

David Vann egy akváriumban rontja el a kamaszlány életét.

Sitebuilderek!

Ez a poszt kizárólag önöknek szól.

Milyen Feri?

Itt nem diktatúra van, hanem akkora politikai impotencia, amin egy marék viagra sem segíten.

Alapozzon, akár egy profi!

Válasszon a bőrtípusának megfelelőt először is!

0