Ezt olvasta már?

A kettősfrontoké a főszerep

Szerdán is kettősfront határozza még térségünk időjárását. Csütörtökön a délutáni óráktól ugyan megnyugszik az idő, de csak pár napig tart a száraz idő. ...


Hova lett az állami erőszak-monopólium?

Az LMP felszólítja a rendőrséget, hogy alkotmányos kötelességének megfelelően tegye meg a szükséges intézkedéseket, és ne hagyja, hogy a vasárnapi, devecseri események a jövőben megismétlődhessenek - írja a Pintér Sándor belügyminiszternek címzett pénteki nyílt levelében.


hirdetés

Az LMP-s politikusok szerint az augusztus 5-én, Devecseren, a szélsőjobboldali szervezetek által "a jogos magyar önvédelemért" meghirdetett rendezvényen a rendőrség "súlyos kudarcot vallott", amikor "a bűncselekmények megakadályozására és a közbiztonság, valamint közrend védelmére hivatott rendőrség tétlenül figyelte az erőszak nyilvánvaló érzelmi előkészítését, majd annak aktív, erőszakos cselekedetekbe történő átfordulását".

A párt szerint felmerül a kérdés, hogy hova lett az állami erőszak-monopólium és mire számíthat a történtek után békés ellendemonstrációra készülő helyi roma lakosság, amikor egyes sajtóértesülések szerint "betyáros riadólánc maradt Devecserben, hogyha a cigányok újra támadnának, legyen magyar önvédelem".

Az LMP-s politikusok leszögezték: egy demokratikus jogállamban – az erőszak alkalmazásának állami monopóliumát megtörve – semmilyen párt vagy önjelölt félkatonai szervezet nem vindikálhatja magának önvédelem címén azt a jogot, hogy fizikai megnyilvánulásokkal vagy verbálisan erőszakkal fenyegesse a társadalom másik csoportját.

A rend fenntartása, valamint a bűncselekmények felderítése és megelőzése kizárólag a rendőrség feladata, nem pedig pártoké vagy a mellettük egyenruhában masírozó félkatonai szervezeteké. Hasonlóképpen, az önbíráskodás helyett az ítélkezést az igazságszolgáltatásra kell hagyni. Amennyiben jogsértések történtek Devecseren, úgy a rendőrségnek és a független bíróságnak van dolga az elkövetőkkel, nem pedig a Jobbiknak és egyéb szervezeteknek - fogalmaztak az LMP-s politikusok.

 0
0
0

blogmorzsák

Jack Nicholson 15 legjobb beszólása

Egész életében utált interjúkat adni. Így nem is sokat adott mikor már elég nagy név volt ahhoz, hogy ezt megtehesse. Viszont mikor olyan kedvében van és mikrofon elé áll, akkor legalább olyan szórakoztató tud lenni, mint a vásznakon. Íme néhány csípős megjegyzése.

Az év legmenőbb lecsója

Nagyon sok változata van. De ez más!

A papok miatt nem lesz pucér Cersei Lannister

Lena Hedey vetkőzne a Trónok harcában, de a dubrovniki papok hallani sem akarnak róla.

3 betűs szót írt el az útfestő

A páratlan analfabétizmus kiverte a biztosítékot a neves bulvárlapoknál.

Pokolba az 1-es villamossal?

Szenvedélyünk a fairtás! Ez lehetne Újbuda városvezetésének szlogenje.

Olcsó albérletek Budapesten!

Kezdődik az egyetem! Egészpályás letámadás az albérletpiacon.

Ezért menő otthonról dolgozni

Előnye, de hátránya is van. Jó, hogy nem kell kiöltözni reggel, de akkor minek lóg ott az a sok ruha?

Orosz fiúk Ukrajnában

Putyin nem cáfolja, hogy katonái és haditechnikája van Ukrajnában.

Azok a fránya apróbetűs részek!

Hogy lesz a reklám szerint 10 000 visszakapott forintból végül 7 966?

Ilyen egy jó magániskola!

A gyerekekkel megszerettetik a tanulást, nincsenek állandó osztályok, három nyelvet tanulnak.

Röviden ezért nem szavazok Falus Ferencre

Most azt gondolják, hogy mivel a narancsuralom egyre rosszabb, ők is nyugodtan lehetnek rosszabbak.

Itt az évtized kampánya?

Egy igazi, váratlan húzásokkal teli, színes-szagos trash kampány!

0