Ezt olvasta már?


Internetadó - A jogszabály visszavonását követelték vasárnap - Pécsett is volt tüntetés

Az internetadóról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a kormányt Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója a vasárnap este a budapesti József nádor téren tartott tüntetésen.


hirdetés

A Fidesz megsarcolja és becsapja az embereket és a saját választóit is, mivel 2008-ban még ők is az internetadó ellen voltak - hangoztatta a szónok a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtti teret megtöltő demonstrálók előtt.
A tüntetés kezdetekor a szervezők lejétszották Nyitrai Zsolt fideszes politikus egy 2008-as sajtótájékoztatójának hangfelvételét, amelyen kijelentette, hogy a Fidesz nem támogatja az internetadó bevezetését.
A több mint 200 ezer követővel rendelkező közösségi oldal alapítója közölte: 48 óra "haladékot adnak a kormánynak", hogy visszavonja az internetadóra vonatkozó törvényjavaslatot; ha ezt nem teszik meg, kedden újra demonstrálni fognak.
Gulyás Balázs azt mondta: "a korrupt adóhatóságnak" és Orbán Viktornak sem fognak internetadót fizetni. A tervezett új közteherrel kapcsolatban megjegyezte, hogy Orbán Viktor távozásával biztosan nem lenne netadó.
A netadó bevezetésével a kormány elvágja Magyarországot a világtól, "lábon lövik a gazdaságot" és több ezer munkahelyet veszélyeztetnek - vélekedett.
A kormánynak azért sem tetszik az internet, mert aki használja, az többet lát a világból - jelentette ki a tüntetés szervezője.
A demonstráción többen Orbán Viktort és Putyin orosz elnököt ábrázoló zászlókat lengettek.
A téren transzparens is feltűnt, az egyiken volt olvasható, hogy "bűnözőknek nem adózunk".
Beszéde végén Gulyás Balázs azt kérte a résztvevőkről, hogy - tiltakozásuk jeléül - a náluk lévő mobiltelefonokat tartsák a magasba, és világítsanak az égbolt felé. A szervező emellett azt is kérte a demonstrálóktól, hogy járuljanak hozzá a költségekhez a rendezőknél.
Ezután a résztvevők - egy "nem a netadóra" feliratú molinó mögött - elindultak a József nádor térről a Fidesz Lendvay utcai székháza felé, hogy - a korábban jelzetteknek megfelelően - a náluk lévő nem használt számítástechnikai eszközöket lerakják a székház elé.
A tömeg - rendőri biztosítás mellett - a József Attila utcán és az Andrássy úton vonult a Hősök tere felé. A tüntetők azt skandálták, hogy "nem hagyjuk!", illetve "Orbán, takarodj!".
Az internetadó ellen Budapest mellett több nagyvárosban - Pécsen mintegy négyszázan, Miskolcon néhány százan, Veszprémben több tucatnyian - is tüntettek.
Pécsen, a Széchenyi térre szervezett tüntetés résztvevői előtt felszólalók az internetadó bevezetését átgondolatlan, dilettáns lépésnek nevezték.    Úgy vélték: az új adó nehezíteni fogja az információhoz való hozzáférést, a legújabb tudományos eredmények megismerését, sérti a szólás- és információszabadságot, valamint az esélyegyenlőség elvét.
Miskolcon a budapesti kezdeményezéshez kapcsolódva gyűltek össze a Városház téren, hogy az internetadó bevezetése ellen tiltakozzanak. A felszólalók pártpolitika-menteségüket hangsúlyozták.
Az MTI-hez korábban eljuttatott közlemények szerint a parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki pártok közül támogatja a demonstrációt az LMP, az MSZP, az Együtt-PM, a DK és a Jobbik is. Ugyancsak részvételre buzdított az Európai Baloldal - Munkáspárt 2006. A kezdeményezés mellett állt ki a Liga Szakszervezetek. Az internetadó ellen felemelte szavát a Pedagógusok Szakszervezete is. Szakmai szervezetek szintén tiltakoztak az internetadó terve ellen, köztük a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács, a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség, a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület.
A parlamentnek kedden benyújtott adótörvény-javaslat tartalmazta az internetadót, amelyet az internetszolgáltatóknak kellene megfizetniük, a javaslat szerint 150 forintot minden megkezdett gigabájt forgalom után.
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerdán kijelentette, a kormánypárti képviselőcsoport az adó bevezetését úgy képzeli el, hogy az a magánszemélyek után maximum 700 forintos havi terhet jelenthet, de ennek megfizetését is a szolgáltatókra hárítanák olyan formában, hogy azt ne terhelhessék át a fogyasztókra. A gazdálkodó szervezeteknél is elképzelhetőnek nevezte egy felső határ megszabását.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán egyeztetett a távközlési szolgáltatók képviselőivel, a találkozóról kiadott közlemény szerint a miniszter az adó bevezetésének okaként azt jelölte meg, hogy a telefonforgalomra kivetett távközlési adó megkerülésére használták az internetet, s ezt a kiskaput kívánja az állam bezárni az internetadó bevezetésével, amiből 20-25 milliárd forint bevételre számít a költségvetés. Az egyeztetésen a miniszter jelezte, hogy készek a szolgáltatók javaslatainak figyelembe vételére, és arra van is mód a törvény parlamenti elfogadásáig.

Forrás: mti

Több százan mentek ki tiltakozni a netadó miatt Pécsen is. A demonstrálók a NAV helyi hivatala elé vonultak. Miskolcon is tiltakoztak a jövőre bevezetni tervezett adó ellen.

Miközben Budapesten több ezren tüntettek a netadó ellen, Pécs belvárosában is 200-300 ember gyűlt össze egy résztvevő szerint, a KIHA és a PDSZ helyi szervezete által szervezett tüntetésen.

Heindl Péter, az egyik felszólaló arról beszélt, a kormány nem csak a netadóval korlátozná a nyilvánosságot, a médiatörvény, az ellenzéki médiumok elleni támadások, a civilek vegzálása mögött is ez a szándék áll, hogy bármilyen korrupcióról, bármilyen rossz intézkedésről lehetőleg minél kevesebben értesüljenek.

A résztvevők között viszonylag sok idős embert, és néhány láthatóan szélsőjobb-szimpatizáns fiatalt is lehetett látni. A belvárosból a szónoklatok után a tömeg a 6-os úton a NAV helyi hivatala elé vonult, és a hivatal bejáratánál hagyták a transzparenseket. A demonstráción semmilyen rendbontás nem történt, Heind Péter szerint most 30-40 érdeklődővel "beülnek egy belvárosi kocsmába, hogy megbeszéljék a polgári engedetlenség lehetséges formáit", amennyiben marad a netadó.

Közben Miskolcon is tüntettek a jövőre bevezetni tervezett adó ellen.

Forrás: hvg.hu








Ön melyik párt listájára szavazna a 2024. június 9-i EP-választáson?









0

hírek innen, onnan

Valami nagyon furcsa jelent meg a kedvelt nyaralóhely strandján, mindenkit figyelmeztetnek a szakértők

A gyönyörű „kék sárkányok”, amelyek éppen a tengerpartokat lepik el, úgy néznek ki, mint a varázslatos Pokémonok – de a...

Ez a március 15. már a kampány része lesz Orbán Viktor visszatér Budapestre

A megjelentek száma az adott politikai erő társadalmi támogatottságáról adhat képet a közvéleménynek – érzékeltette Mikecz Dániel...

1981 és 2000 között született? Ön a történelem leggazdagabb generációjának a tagja

Elképesztően sok pénze lesz az Y generáció tagjainak. Ők azok, akik 1981 és 2000 között születtek. A kérdés már csak az, hogy mit...

Ilyen idő várható a hosszú hétvégén

Pénteken többórás napsütésre kell készülni 13-18 Celsius-fok közötti hőmérséklettel.

Elfogadta éves jelentését a Korrupcióellenes Munkacsoport

Elfogadta második éves jelentését a Korrupcióellenes Munkacsoport (Kemcs), amely tíz állami és tíz civil szervezetet képviselő tagból...

Nagyon úgy tűnik, hogy Donald Trumpnak komoly esélye van a győzelemre

A republikánus Donald Trump stabil, de hibahatáron belüli fölényét mutatják a demokrata párti Joe Bidennel szemben a március első...

Te jó ég, mit művelt Szoboszlai Dominik és a Liverpool? Fergeteges győzelmet arattak a Sparta Praha ellen

A Liverpool - melyben Szoboszlai Dominik a gólt lőtt és gólpasszt adott - fölényes, 6-1-es győzelmet aratott a vendég Sparta Praha felett,...

Ez most a 10 legjobb kórház a világon: az orvosi ajánlások és beszámolók szerint készült a rangsor

Most kiderül, hogy jelenleg milyen intézmények tartoznak a világ legjobbjai közé!

Így szabadítsd meg az otthoni ivóvizet a mikroműanyagoktól - döbbenetes, mit művelnek testünkkel.

Talán már te is hallottál a mikroműanyagokról, amelyek manapság komoly aggodalmat vetnek fel. Az apró műanyagrészecskék jelenléte a...

Bodó Richárd benézett egy másik öltözőbe is

A szövetségi kapitány elmondta, minden a terv szerint alakult.

Hulladékszállítás a hosszú hétvégén – erre számíthatnak a fővárosiak

A Budapesti Közművek tájékoztatott arról, hogyan alakul a hulladékszállítás menete a hosszú hétvégén.

Sport

Jürgen Klopp: „Nem kérte, hogy maradjak…”

Érdekes kulisszatitokról rántotta le a leplet a német mester.

Robbanhat a bomba: ez a Forma 1-es csapat szerződtetné Max Verstappent

A tulajdonos hajlandó lenne mélyen a zsebébe nyúlni a holland címvédőért.

Bő 20 éve nem látott ekkora fordítást a Premier League

Háromgólos hátrányból fordított a Bournemouth az angol bajnokságban.

Megkapta „méltó” büntetését a Valencia-Real Madrid meccsen hibázó játékvezető

Gil Manzano a meccs utolsó pillanataiban egy gólba tartó labdánál fújta le a meccset, ezzel értékes pontokkal rövidítette meg a Real Madridot.

Olasz csapat nélkül, de három spanyollal rendezik meg a BL-negyeddöntőket

Kialakult a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapatának mezőnye.

Szoboszlai főszereplő volt, a Liverpool kitömte ellenfelét

A Liverpool – melyben Szoboszlai Dominik a gólt lőtt és gólpasszt adott – fölényes, 6-1-es győzelmet aratott a vendég Sparta […] A Szoboszlai főszereplő volt, a Liverpool kitömte ellenfelét bejegyzés először n

Szoboszlaival olyan történt, mint még soha, góllal és gólpasszal hálálta meg

A Liverpool Darwin Núnez góljával már a 6. percben megszerezte a vezetést.

A mesterséges intelligencia szerint történelmi BL-győztest várhatunk

Pénteken sorsolják a negyeddöntők párosításait, ami sok mindent befolyásolhat.

Székesfehérvári megaláztatása után a befejezésen gondolkodik a sztársportoló

A korábbi Grand Slam-győztes Dominic Thiem kezdi unni, hogy csak a vereségek gyűlnek a neve mellett.

Bulvár

Itt található a férfiak G-pontja - ha ott izgatod euforikus élményben lesz része

Bár nem szívesen beszélnek róla, minden férfi testében van egy pont, ami a legnagyobb élvezetet nyújtja számukra.

Ördög Nóra hangos káromkodásától zengett a ház, a műsorvezető teljesen kikelt magából Hajnóczy Soma miatt

Ördög Nóra teljesen kiakadt Hajnóczy Soma PIN-kódos trükkjén, de Tilla és Lilu is kikészült tőle.

Borzalmas tragédia Veszprémben: megcsúszott a földréteg és maga alá temetett két embert

A helyszínre több mentőegységet is riasztottak, de az egyik ember életét már nem lehetett megmenteni.

A frissen kitüntetettek névsora

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elism

Ukrán dróntámadások után égnek a finomítók Oroszországban - érik az amerikai és cseh segítség

Ukrán drónok felgyújtották a rjazanyi olajfinomítót, a Rosznyefty legnagyobb finomítóját. Le kellett állítani két sérült fő olajfinomító egységet.

Csodás helyen romantikázott Varga Judit és Windisch László

Úgy tűnik, nem titkolja új párkapcsolatát.

Eva Mendes retró konyhaszekrénye felrobbantotta az internetet

Ha retró konyhaszekrényszínről és -stílusról van szó, biztosan eszedbe jut a jó öreg citromsárga „kockabútor”. Eva Mendes viszont bebizonyította, hogy ez akár időtálló trend is lehet, ami soha nem megy ki a di

blogmorzsák

Irány Rotorua!

Új-Zéland termál fővárosa tavakkal, vízesésekkel, élményekkel körbevéve.

Erről a házról nem mondanád meg, hogy 100 éves!

Még csak újra sem kellett vakolni azóta!

0