Ezt olvasta már?

Olaszrizling Október - Kampány és kóstoló a fajta népszerűsítésére

Csaknem hetven Kárpát-medencei pincészet olaszrizlingjeivel ismerkedhetnek meg a Nagy Olaszrizling Kóstoló látogatói szombaton a Sofitel Budapest Hotelben, október folya...


Mérlegek, botrányok, furcsaságok

Az eddigi legdrágább olimpiai játékoknak adott otthont a brit főváros (9,3 milliárd font, 3300 milliárd forint), ám a házigazdáknak bizonyára megérte a hatalmas költség, hiszen minden idők legnagyobb éremzsákmányával a harmadik helyen fejezték be a játékokat.


hirdetés

Az élen - mint Atlanta óta egy kivétellel mindig - az Egyesült Államok küldöttsége végzett, kiköszörülve a Pekingben elszenvedett csorbát, amikor Kína mögött a második helyre szorult a végelszámolásnál. A tengerentúli ország sportolói ezúttal 46 elsőséget szereztek, ami ugyan elmarad a kínaiak 2008. évi "zsákmányától" (51 aranyérem), ám az utóbbiban közrejátszott a hazai pálya is.

Ugyanez elmondható a britek mostani szerepléséről. Néhány sportágban - például pályakerékpározásban - imponáló volt az angol, skót, walesi sportolók teljesítménye, ám másutt a bírók jótékony közreműködése (is) kellett a sikerhez. Példa erre a nehézsúlyú ökölvívásban aranyérmet szerző Anthony Joshua: döntőbeli olasz ellenfele végig jobb volt nála, ennek dacára a pontozók a britet hozták ki győztesnek...

Ezzel együtt a britek 29 elsősége és összesen 65 érme önmagáért beszél, utóbbi abszolút rekord. Pekingből 47, Athénból 30, Sydneyből pedig 28 éremmel tértek haza a szigetország sportolói.

Londoni teljesítményükkel az oroszokat szorították le az éremtáblázat harmadik helyéről. Igaz, a piros mezesek éremgyűjteménye nagyobb, ám ők a briteknél öttel kevesebb aranyat szereztek. Úgy tűnik, hogy megállt az orosz sport hanyatlása. Sydneyben még 32, Athénban 27, Pekingben viszont már csak 23 elsőségre futotta az oroszok erejéből. A londoni 24 arany mellett az éremzsákmány (82) is szépen gyarapodott Pekinghez (73) képest. A kép még szebb lehetne, ha beszámítanánk a kazah mezben érmet szerző orosz nemzetiségű atléták és súlyemelők 7 aranyát is...

A három európai középhatalom versengéséből ezúttal is a németek kerültek ki a legjobban, megelőzve éremszámban a hozzájuk hasonlóan 11 elsőséget begyűjtő franciákat. Olaszországnak be kellett érnie nyolc győzelemmel. Ez stagnálásra utal, hiszen Pekingben is ennyi aranyat szereztek Itália sportolói, viszont Athénhoz (10 arany) és főleg Sydneyhez (13) képest egyértelmű a visszaesés. A németek 11 elsősége öttel kevesebb, mint a pekingi "termés", ezen belül a legfájóbb pont, hogy úszóik nemhogy aranyat, de még érmet sem szereztek Londonban.

Nem igazán jött ki a lépés Londonban az ausztráloknak sem: a sárga-zöld mezesek évtizedek óta a legkevesebb aranyérmet (7) szerezték, szemben a pekingi 14, az athéni 17 és a Sydneyben elért 16 elsőséggel. Hasonló cipőben járnak Kenya sportolói is: az elsősorban közép- és hosszútávfutói révén erős sportnemzet 10 aranyat remélt a londoni játékoktól - ehhez képest be kellett érnie két elsőséggel. Igaz, Rudisha a férfi 800 méteren gyönyörű világcsúccsal diadalmaskodott, ám az éremgyűjtemény Pekinghez (14, közte 5 arany) képest meglehetősen sovány lett (2, 4, 5).

Jamaica vágtázói - élükön a pekingi hármas diadalát megismétlő Usain Bolttal - ezúttal is remekeltek. Hogy a pekingi hat elsőség helyett be kellett érniük négy arannyal, arról az amerikai atléták tehetnek. A 4x100 méteres női váltóban például csak az utolsó váltásig volt esélyük a sárga-zöld-fekete mezeseknek: Allyson Felix (aki 200 méteren aranyérmet nyert) szinte állva hagyta Fraser-Pryce-t, és fantasztikus világcsúccsal ért célba: az amerikai kvartett a néhai NDK váltójának 1985-ben (!) elért rekordját adta át a múltnak.

Londonban összesen 44 új világrekord született, ám a 2012. évi játékok nem csak emiatt maradnak emlékezetesek. Ki hitte volna, hogy női 1500 méteres síkfutásban kettős török győzelem születik (mellesleg az első az olimpiák történetében)? Tippelt-e volna bárki is a dél-koreai íjász, a fél szemére vak s a másikkal is alig látó Im Dong Hjun győzelmére - ráadásul világcsúccsal? Vagy arra, hogy az észak-koreai Om Jun Csol a súlyemelés 56 kilogrammos kategóriájában saját testsúlyának a háromszorosát lesz képes kilökni és aranyérmet szerezni? Azt is hitetlenkedve fogadta a közönség, hogy a mindössze 16 éves kínai Je Si-ven (Ye Shiwen) hatalmas világcsúcsot úszott női 400 méter vegyesen, ráadásul úgy, hogy az utolsó 50 méteren gyorsabb volt, mint a Ryan Lochte ezen a távon...

Joggal keltett visszatetszést - és vezetett négy női páros kizárásához - a tollaslabda torna csoportmérkőzésein a feltűnő "sumákolás", a nem teljes erőbedobással való küzdés, az adogatások sorozatos hálóba ütése. Az ázsiai szereplők így akarták elkerülni a vélhetően erősebb ellenfeleket az egyenes kieséses szakaszban - a sorsuk megérdemelt kizárás lett.

Hajszál híján kerülte el ezt a sorsot az algériaiak középtávfutója. Taufik Mahlúfi a 800 méteres síkfutás előfutamában 300 méter "kocogás" után kiállt. A zsűri először kizárta, arra hivatkozva, hogy nem teljes erővel küzdött, ahogyan azt az olimpia szelleme megkívánja. Ám Mahlúfi két orvos által aláírt igazolást mutatott be, amely szerint "térde fájdalmas sérülése" kényszerítette a verseny feladására. A sérülés azonban - tették hozzá a doktorok - "megfelelő kezelés esetén" képessé teheti az atlétát arra, hogy 24 órán belül rajthoz álljon… Így is történt - és Mahlúfi egy nappal később megnyerte az 1500 méteres síkfutást, neves etióp és kenyai riválisokat utasítva maga mögé. Teljesítménye láttán az angolszász sajtó - a halottaiból feltámadt bibliai alakra utalva - elnevezte "Mahlúfi Lázárnak"...

 0


Országunk legnagyobb feladata a migrációs probléma megoldása. Sok elképzelés és tervezet került már elő. Ön szerint mi a jó megoldás?0
0

hírek innen, onnan

Hova tűnt a 150 milliárd? Ülősztrájkoltak a Quaestor-károsultak

Ítélet hiányában nem fizet a kormány - Kártalanítást követeltek a tiltakozók.

Bűnbanda: ők adták oda a vb-t Putyinnak és Katarnak

Csalás, pénzmosás, vesztegetés, pénzért szavazás. 22 ember döntött, 6 tiszta, talán. Tételes lista.

Lehet, hogy a szaúdiak letagadták a mekkai halottak számát

Nyugati hírügynökségek szerint 1200 fölött van a múlt heti tragédia halálos áldozatainak száma.

Hiába írt Orbánnak esti mesét

Ismét tüntettek a Quaestor-károsultak, ezúttal az Igazságügyi Minisztérium előtt. A kormány álláspontja szerint az alkotmánybírósági eljárás hátráltatja a kárrendezést. Az Alkotmánybíróság főtitkára arról tájékoztatta a Hír Televíziót, hogy a testület megkezdte az ügy előkészítését, és várhatóan ősszel tárgyal is a beadványról.

Most aztán tényleg megváltozik a lájkolás a Facebookon

Nem arról van szó, hogy kicsit átrajzolják a gombot, tényleg teljesen megújul a funkció. A "nem tetszik" gombot nem vezetik be, de mégis lesz olyannyira, hogy az eddigi szimpla lájkolgatás helyett hamarosan hétféle módon is jelezhetjük a Facebookon, hogy mit gondolunk.

Színház, közélet, disznósajt: stílusgyakorlatok Eörsire

Október 11-én a Trafóban rendhagyó esttel emlékeznek a 10 éve elhunyt Eörsi Istvánra.

14 éves budapesti fiút keres a rendőrség

A tinédzser október 7-én egy XIX. kerületi általános iskolából ismeretlen helyre távozott

Mesebeli Tájak: Magyar család jutott át az Északnyugati-átjárón

Óriás jéghegyek és sokszor többméteres hullámok között vágott neki a 4 ezer kilométeres útnak a Balaton család. Az átjárót az év nagy részében összefüggő jég borítja, és csak néhány hétig olvad meg annyira, hogy hajóval át lehessen jutni rajta. Komjáti Ferenc és Balaton Zoltán felvételei.  

Törött szárnyú gólyát mentettek meg a kétpói szeméttelepen

Riasztották a természetvédelmi őröket, akik bekerítették a gólyát és elfogták. Megállapították, hogy egy korábbi sérülés okozta az idei születésű gólya szárnyának a törését, valószínű, hogy egy autó üthette el. Most Jászberénybe viszik az állatkertbe.

Így néz ki belülről a világ legdrágább eladó lakása

Carlos Slim, a mexikói milliárdos, kifüggesztette az eladó táblát a New York-i házra. Nézd meg a galériánkban, milyen is belülről egy 22,4 milliárd forintos vityilló.

Nagyot gurított a lengyel sörgyártás

Idén augusztus végig csaknem 29 millió hektoliter sört állítottak elő a lengyel gyárak, ami tíz éve a legjobb eredmény, s ha a kibocsátás tempója nem változik, az év végére elérhetik a 38 millió hektolitert, utolérve a 2012-es történelmi rekordot.Mint a Thenews.pl internetes portál megjegyezte, meglepő módon 2014-ben közel 40 ezer literrel Magyarország volt a lengyel sör legnagyobb importőre. Utána 35-36 ezer literrel Hollandia, Németország és Olaszország következett.A központi statisztikai hivatal (GUS) adatait nyilvánosságra hozó Gazeta Prawna, a vezető lengyel gazdasági napilap szerint a kitűnő eredmény egyaránt köszönhető a hazai fogyasztás és az export növekedésének. A lengyel mezőgazdasági minisztérium adatai azt mutatják, hogy az idei év első negyedében éves összevetésben 14,5 százalékkal, 135,7 millió euróra emelkedett a sörkivitel értéke. Tekintettel a még nem teljesen kihasznált gyártási kapacitásokra, a szakértők jó esélyeket látnak a további növekedésre.(Képünk illusztráció.)

15 dolog, amit nem hittél, hogy hiányozni fog a suliból

Amikor suliba jártál, más vágyad se volt, minthogy végre vége legyen. Az egyetemen, aztán a munkahelyeden viszont rájössz, van, ami hiányzik belőle.

Sport

Hatmilliárdos csalással vádolják a világbajnokot

Jövő szeptemberben a római bíróságon kell megjelennie Max Biaggi világbajnok gyorsasági motorversenyzőnek, akit azzal gyanúsítanak, hogy 18 millió euró (6 milliárd forint) adó befizetését mulasztotta el.

Guardiola megegyezett a ManCityvel

Spanyol lapértesülések szerint Pep Guardiola rábólintott a Manchester City ajánlatára. A Bayern kapar a katalán edző megtartásáért, de már van vészterve is. 

Három büntetőt hárított, és újabb csoda történt! - videó

Három büntetőt védett egy meccsen (három különböző játékos kísérletét) a Mechelen kapusa, Jean-Francois Gillet az Anderlecht otthonában, a belga bajnokság legutóbbi fordulójában. Ennek azonban csak akkor tudott örülni, amikor csapata a 94. percben egyenlíteni tudott egy öngólnak köszönhetően a favorit ellen!

Dzsudzsákkal elégedetlenek a Bursaspornál

Török lapértesülések szerint a Bursaspor vezetősége elégedetlen Dzsudzsák Balázs játékával, ezért a válogatott szünet után megbeszélésre hívta a magyar válogatott csapatkapitányát. 

Panaszkodnak Dzsudzsákra a törökök

Elégedetlenek a Bursaspornál Dzsudzsák teljesítményével, ezért a görögök elleni EB-selejtező után leülnek a magyar válogatott csapatkapitányával.

Leesett az állunk a freestyle-világbajnok új trükkjétől

Freestyle-világbajnokunk nagy örömmel mutatta be egy új trükkjét Facebookon, Szász Kitti legújabb ügyességi elemétől ön is el fog alélni. 

El kellett mondanom, mi zajlik az uszodában - interjú Szepesi Nikivel

A szex csak eszköz volt, hogy minél több ember tudjon az uszodában zajló molesztálásokról. Szepesi edző lett, és lassan családot alapítana.

Induljon a banzáj - kőzápor zúdult Albániában a szerbek buszára

Kövekkel dobálták meg Albániában a szerb labdarúgó-válogatott buszát egy nappal az Elbasanban rendezendő Európa-bajnoki selejtező előtt.

Kirúgták Újvárosból az egykori szövetségi kapitányt

Felmentették a munkavégzés alól Mátéfi Esztert, a női kézilabda NB I-ben ötödik helyen álló Dunaújvárosi Kohász KA csapatának vezetőedzőjét.

Storck elárult egy biztos kezdőt, Tőzsér váratlanul lelépett

Nikolics elmondta, miért nem annyira eredményes a válogatottban. Mindenki türelmet kér a szurkolóktól Feröer ellen.

Nikolics elárulta, miért sokkal gólerősebb a Lech Poznanban

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak óvatosságra lesz szüksége a Feröer-szigetek elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtezőn.

Sergio Ramos máris odaszúrt Beníteznek

A Real Madrid középső védője és csapatkapitánya, Sergio Ramos összehozott egy büntetőt a madridi derbin, most pedig a sajtóban üzen a szerinte hibás taktikát választó trénernek.

Bulvár

Gépfegyverektől roskadozó járművek és állig felfegyverzett katonák a horvát határon

Az EU-nak hivatalos figyelmeztetésben kell részesítenie Magyarországot a menekültválság során elkövetett visszaélések miatt áll az Amnesty International mai közleményében.

Fotó: Vajna Timi ennél kevesebb ruhát nem is tudott volna felhúzni - Nézd meg!

Vajna Tímea szexi fotót töltött fel magáról az Instagramra.

Ezen vesztek össze rettenetesen a Heti Hetes szereplői

Megnéztük az elmúlt évek legvitatottabb adását, hogy önnek ne kelljen. Alább közöljük a legutóbbi Heti Hetes esszenciáját: a műsort Varnus Xavér vállalhatatlan szellemi mocsárként jellemezte, két kollégának be is szólt, és nem tervez visszatérni.

Nem jár novembertől az utazási kedvezmény: ezt kell tenned, hogy megtarthasd!

Nagyon kell figyelni, mert már csak hónap végéig él a régi kedvezmény.

Pataky kitálalt: Kokain és lőfegyver. Ezek voltak Jimmy hű barátai!

Lagzi Lajcsi letartóztatása óta sok minden " kibugyog" a fazékból. Pataky Attila állítja, hogy Jimmy kokózott és gyakran fegyverrel fenyegetőzött...

Figyelő: Lagzi Lajcsi nem lebukott, hanem feldobták

A lakóparkot már eleve úgy építhették, hogy lopni lehessen a gázt és az áramot.

Betört a tél Európa egyes részeibe, hozzánk a jövő héten megjön a hó is

A hideg levegő csütörtökön érkezik meg az országba, a ciklon nedves levegőt hoz a Kárpát-medencébe is.

Fotó: Détár Enikő smink nélkül! Íme, az 51 éves színésznő valódi arca

Détár Enikő színésznő a spanyolországi nyaralásán készült fotón nem viselt sminket.

Hasnyálmirigy daganat

A hasnyálmirigyrák előfordulása az elmúlt évtizedekben gyakoribbá vált a fejlett nyugati országokban, a vastagbélrák és a gyomorrák után az emésztőrendszer harmadik leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganata. A hasnyálmirigyrák 40 évesnél fiatalabbakban igen ritka, 50 évesnél idősebb korban az életkorral párhuzamosan gyakoribbá válik, leginkább 65 és 80 éves kor között fordul elő és gyakrabban alakul ki férfiakban.

Ez történik a szervezetedben, ha mindennap megeszel 3 körtét

Szinte csodákra képes az egyszerű őszi gyümölcs!

Angela Merkel zárt ajtók mögött ment neki Orbán Viktornak

Élesen kritizálta menekültválság kezelése miatt az unió keleti tagállamainak vezetőit és különösen Orbán Viktort az Európai Néppárt egy zárt ajtók mögött tartott találkozóján Angela Merkel. A német kancellár szerint keresztény, a hidegháborút megélt politikusoknak nem szabadna úgy viselkedniük, ahogy többek közt a magyarok teszik.

A körúti kebabosoknak is annyi

Az idő - és vele a fejlődésnek mondott változás - soha nem áll meg. Ennek aktualitását a jelenkor mindent automatizálni hajlandó fejlesztőmérnökei nap mint nap bizonyítják. Ma például azzal, hogy a kebabos gépesítése előtt nyitottak ajtót....

blogmorzsák

Egy szakácsnő vagyont örö­kölhetett volna, ha megtalálják

Egy réges-régi megtörtént eset, amiből könnyen tündérmese lehetett volna, helyette az egyik legtragikusabb történet sült ki belőle. Egy egyszerű budapesti szakácsnő egy pillanat alatt dúsgazdaggá válhatott volna, csak éppen nem találták meg.

A nővérek egy halott nő mellett vihorásztak

"Nem hinném, hogy ez, ahogy mi ezt végignéztük, ez emberséges lenne."

Nyugati tér: probléma­megoldás helyett látszatfelújítás

És mi lesz a tér többi három oldalával?

Fideszes Patyomkin-civilek akcióban

Így manipulál a CÖF plakátkampánya.

Arcátlanul szétlopták a romaprogramok pénzét

Szorul a hurok az Orbán Viktor szövetségesének számító politikus nyaka körül.

Az M1 szégyenteljesen emlékezett Göncz Árpádra

Kihagytak pár részletet: például azt, hogy az SZDSZ tagja volt, vagy hogy harcolt a nácik ellen.

A legtöbbször észre se veszi, hogy éppen kirabolják

Odafurakodik Orbán Viktor, kiveszi az ön zsebéből a pénztárcáját.

Emigránsmetál Skóciából, magyarul

Kátai Tamás teljesen egyedül dolgo­zott a Thy Catafalque-nagylemezen.

Hogyan kell kiadni egy lakást rendesen?

Ha nem mutyizni akar, hanem bevallaná, akkor így csinálja!

Elérkezett a fűtési szezon

Állítólag kemény telünk lesz, még most sem késő korszerűsíteni.

Tíz dolog, amitől igazán izgalmas egy bortanfolyam

Akik szeretnének fogódzót kapni a borválasztáshoz azok számára kiváló segítség.

Burger a Belvárosban!

Az ötödik kerület mélyén kiváló burgeresre leltünk - inkább ide menjetek, mint a turistacsapdákba!

0