Ezt olvasta már?

OBA + SZHISZ = kettős biztonság a takarékoknál

A DRB Bankcsoport botrányát követően sokan azt hitték, hogy a bajba jutott bankok takarékszövetkezetek voltak. A DRB pénzintézet azonban már korábban önálló bankk...


Üdvözlendő a magyar kormány elkötelezettsége a további pénzügyi konszolidáció iránt

Üdvözlendő a magyar kormány elkötelezettsége a további pénzügyi konszolidáció iránt - írta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió delegációjával folytatott megbeszélésekről csütörtök este Brüsszelben kiadott közleményében az Európai Bizottság.


hirdetés

Az uniós végrehajtó testület hozzátette: döntő fontosságú lépéseket igényel még az, hogy a konvergenciaprogram célkitűzéseit fenntartható és kiegyensúlyozott módon teljesítsék, miként azt az EU-tagországok pénzügyminiszteri tanácsa is ajánlotta.

A bizottság álláspontja szerint "ahhoz, hogy az államadósság csökkenő pályára kerüljön és a makrogazdasági stabilitás fennmaradjon, üzletbarátabb környezetre, valamint a növekedést és foglalkoztatást segítő, folytatódó szerkezeti reformokon nyugvó stabil gazdaságpolitikára és intézményes keretrendszerre van szükség".

Megkönnyíti majd a tervezett pénzügyi kiigazítást egy jobb pénzügyi keretrendszer, ahogyan azt az uniós miniszteri tanács is ajánlotta márciusban, és szerepel a nemrégiben kiadott úgynevezett országspecifikus ajánlásokban is - áll a brüsszeli nyilatkozatban. A fenntarthatósággal kapcsolatos kilátásokat szintén javíthatja egy középtávú államháztartási keretrendszer, a Költségvetési Tanács elemzői hatáskörének további szélesítése, illetve további lépések a nemzeti keretekre vonatkozó uniós követelmények teljesítése felé.

A közlemény kitér arra, hogy Budapesten széles körű tárgyalásokat folytattak a Széll Kálmán Terv gyakorlatba iktatásában elért haladásról is, valamint arról, hogyan lehet tovább ösztönözni a szerkezeti változásokat egyebek között az adópolitika területén, valamint a munkaerő- és a termékpiacokon. A középpontba a nagyobb mértékben foglalkoztatás- és befektetésbarát adórendszert kell helyezni - véli a bizottság.

Az EU-testület szerint a gazdaságpolitikának el kell kerülnie a gazdaság bizonyos ágazatainak (ide értve a nemzeti bankot is) eseti alapú terhelését, és haladnia kell a bankrendszer szilárdságát visszaállító reformokkal, hogy a bankok hozzájárulhassanak a gazdasági élénküléshez.

Fontos lesz a nők munkaerő-piaci részvételének támogatása, az oktatás és képzés segítése, a verseny ösztönzése, a veszteséget termelő állami vállalatok átalakítása (különösen a közlekedés területén), valamint minden vállalat számára egyforma feltételeket biztosító szabályozás kialakítása.

A brüsszeli közlemény arra is kitér, hogy az Európai Bizottság azt tervezi: az IMF-fel és az Európai Központi Bankkal együttműködve "a következő időszakban" folytatja a konstruktív tárgyalásokat a magyar féllel az említett témákról. A testület delegációját továbbra is Barbara Kauffmann vezeti a tárgyalásokon.

 

mti0
0
0

hírek innen, onnan

Nem hisz a makói hagyma amerikai sikerében az LMP

Már régen nem a vámjellegű akadályok lebontásáról van szó az EU és Amerika között tervezett szabadkereskedelmi egyezmény kapcsán mondta Schiffer András, a párt társelnöke.

Megrázó hír a magyar labdarúgásnak

Pénteken 19 ótáról, 82 napos szünet után, az MTK-Paks találkozóval ébred fel téli álmából a magyar labdarúgás kirakata, az OTP Bank Liga. Kezdődik! 

Az NVI elnöke elutasította az előre hozott választásról szóló népsza...

Elutasította és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság elé a Nemzeti Választási Iroda elnöke a jövő évi előre hozott országgyűlési választásra vonatkozó országos népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét, mivel az nem felelt me...

Vasárnaptól ingyenesen megtekinthető az Országház-makett

Vasárnaptól március végéig ingyenesen tekinthető meg a magyar Parlamentről készült makett az Országház Látogatóközpontjában - közölte az Országgyűlés sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

Felújított templomot és új egészségházat adtak át a szabolcsi Puszta...

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nyolcmillió forintos támogatásának köszönhetően újult meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pusztadobos római katolikus templomának tetőszerkezete. A beruházást - a község új egészségház...

Harminc motort kapott a polgárőrség a rendőrségtől

Papp Károly, az ORFK vezetője hangoztatta, hogy Magyarország közbiztonsága kiegyensúlyozott, és ez a rendőrség és a polgárőrség együttműködésének is köszönhető.

Az agya átveri, higgyen nekünk: ez a két négyzet tényleg ugyanolyan ...

Aki még nem ismeri a sakktábla-árnyék illúziót, az hiába is nézi bármeddig a képet, nem fogja elhinni, hogy az A és a B négyzet tökéletesen ugyanolyan színű.

Megmagyarázhatatlanul nagy ősi fekete lyukra akadtak

A kínai kutatók által felfedezett égitest az ősrobbanás után mindössze 875 millió évvel 12 milliárd naptömeget nyomot.

Holland védőt igazolt a Videoton

Az NB1-ben listavezető Videotonban folytatja pályafutását a 29 éves Kees Luijckx, aki két és fél évre kötelezte el magát új klubjánál.

Változatlanok a diákok képességei

Nincs változás a diákok kompetencia eredményeiben: a tanulók képességei matematikából a 6-ról a 8 évfolyamra jelentős mértékben fejlődnek, míg a 8-ról a 10. osztályra kevésbé - egyebek között ez derül ki a tavalyi országos kompete...

Megrázó hír a magyar labdarúgásnak

Pénteken 19 ótáról, 82 napos szünet után, az MTK-Paks találkozóval ébred fel téli álmából a magyar labdarúgás kirakata, az OTP Bank Liga. Kezdődik! 

Sport

Drogot készített, és adott el a világbajnok kajakos

A bíróság bűnösnek találta Nathan Baggaley világbajnok kajakost, aki metamfetamint készített, és adott el.

Kamu volt a pályán szexelős jelenet

A Charlton Athletic angol focicsapat stadionjában szexelt egy fiatal pár, méghozzá a kezdőkör kellős közepén. A stadion kamerája rögzítette az esetet, valószínűleg mindketten komoly pénzbírsággal fizetnek az együttlétért.

Veszélyben Alonso ausztrál versenye

Éppen csak kiengedték a kórházból Fernando Alonsót, máris arról kezdtek találgatni, vajon rajthoz állhat-e az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon. Menedzsere szerint a felépülés a legfontosabb.

A balatoni buliktól sem csábult el a 19 éves fitneszbajnoknő

Lengyel Vivien, a WBPF fitneszvilágbajnoka arról mesélt, hogy a céljai elérése érdekében nagyon sok áldozatot kellett hoznia, őt pedig semmilyen körülmény nem tudott eltéríteni a tervei megvalósításától.

Véber Györgyöt majdnem leigazolta a Hertha

Az Újpest FC egykori kiváló középpályása, Véber György szerint a mai magyar focisták nagyon magabiztosak, de csak a kezdő sípszóig.

Bomba a Dortmund stadionjánál

Második világháborús bombát találtak a Borussia Dortmund stadionjánál.

Megszületett Dénes Gábor kisfia

Megszületett a Soproni Sördögök csapatkapitánya, Dénes Gábor és párja, a válogatott kosárlabdázó Fegyverneky Zsófia kisfia, Dénes Márk. 

Hosszú Katinka: előtte és utána

Már megszokhattuk, hogy Hosszú Katinka nem pihen, és rendszeresen meg is osztja a Facebook-oldalán, hogy épp mi történik vele. Néhány napja megújult, igazi nőies külsővel indította a reggelt, majd megmutatta tökéletes izomzatát, m...

Végre magyar foci a tévében

Élő sportközvetítések a hazai televíziókban február 27-én, pénteken:

Egy tini búcsúztatta Murray-t

A 18 éves horvát Borna Coric meglepetésre simán győzött Andy Murray ellen a dubaji férfi tenisztornán.

A csütörtöki Európa Liga eredményei

A csütörtöki Európa Liga visszavágóin születtek meglepetés eredmények, egy mérkőzés félbeszakadt, a Besiktas pedig büntetőkkel jutott tovább.

Simán nyert az Újpest

Az Újpest simán, 7-1-re nyert a MAC ellen a jégkorong Magyar Kupa selejtezőjében.

Bulvár

Sokkoló fotók készültek Hajdú Péter kislányáról

Hajdú Noémi egy kampány kedvéért vállalta a fotózást, ami az állatkínzás és a családon belüli erőszak összefüggésére hívja fel a figyelmet. A fotókat Sp, azaz Éder Krisztián készítette.

Liptai Claudia testhezálló ruhát húzott az este! Szenzációsan nézett...

Remekül megmutatta Liptai Claudia nőies idomait a tegnap viselt ruhája.

Igaz történet: A falu szajhája lettem

Más voltam, idegen voltam, ezért hamar szájára vett a falu. Már tizenhat évesen romlott lánynak tartottak, pedig akkoriban még a kezemet sem fogta meg fiú.

Csak imádott kutyái voltak vele! Álmában ragadta el a halál Glenn Cl...

Glenn Close közleményben tudatta a szomorú hírt.

Melyik betegség hány órakor támad?

Az emberek közérzetét és "működését" egy 24 órás belső időzítő szabályozza. Hogy működik a biológiai óra? Milyen törtvényszerűségek figyelhetők meg? Például mikor van a legtöbb szülés, mikor támad a szívroham?

Éden Hotel: kiszivárgott szexvideó miatt kitört a botrány a TV2-nél

Kiszivárgott egy pikáns jelenetet tartalmazó videó az Éden Hotel című műsorból, amit a TV2 nem akart adásba adni. Az ügyben vizsgálat indul - értesült a Blikk.

18+ Balhé van a TV2-nél! Kiszivárgott egy felvétel, aminek nem lett ...

Valaki nyilvánosságra hozott egy videófelvételt, amely a TV2 Éden Hotel című műsorának forgatási helyszínén készült.

Nagyon fontos levelet hoz a postás: sok pénz múlhat rajta

Elérkezett a hitellel rendelkezők pillanata, levelet kapnak a banktól. Két esetben kell reagálni rá.

Újabb nyom a soroksári gyilkosság ügyében

Egy autóst keresnek a rendőrök, azt remélik, hogy ő talán látott valamit.

Meztelenül mutatta meg magát a magyar énekes felesége! Ezt is beváll...

Cozombolis Leonidász Péter felesége levetkőzött.

VV Fanni: Az utcán elfordulnak az emberek, ha meglátnak

Kiesése után nem fogadták túl nagy lelkesedéssel szülővárosában VV Fannit, aki még nem tudja, hogy mit kezd az életével, de bízik abban, hogy Dennis vesz majd neki egy szoligépet - írja a Bors.

blogmorzsák

5 ok amiért kínos Frei Tamásnak lenni

Frei Tamás cikket írt a Figyelőbe „Hírünk a világban” címmel. Kár volt. Annyira lekezelően sikerült nyilatkoznia a magyarok problémáiról, hogy az sokaknál kivágta a biztosítékot. „Itt az ideje elcsendesedni. Legyünk finnek, de nemcsak azt füllentve, hanem valójában is!”

Szivatja az Elvira az utasokat?

A vonatra kell pótjegy, az Elvira e tekintetben rossz, ő kiadja pótjegy nélkül is, ha ragaszkodom hozzá.

Szégyen a párkapcsolatban

A szégyen érzése egy párkapcsolatban pontosan olyan természetes, mint az együttlétből fakadó boldogság.

Így vezet a férfi

Nézzük hogy jellemezhető a kedves, volán mögött ülő férfiak egy része.

A Google ledönti Trianont!

Amiért évtizedeken át hiába harcoltak önkormányzatok és civil szervezetek, azt a világ egyik legbefolyásosabb óriáscége önhatalmúlag megcsinálta.

Véget vet az utasfuttató géprohamozásnak a Wizz Air

A cég végül csak bevezeti a kulturáltabb megoldásnak tartott előzetes helyleosztást.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Teljesen véletlenül hozzájutottunk a miniszterelnök ma délutáni évértékelő beszédéhez.

Ennyibe kerül az élet

Ennyi egy négytagú család havi megélhetése luxuskiadások nélkül.

100 milliárdért szabadlá­bon, virágért börtönben

A rendőrség őrizetbe vett egy 15 éves gyereket, aki randira cserepes virágot lopott. Aki 100 milliárdot lop, az meg röhög.

Mit ígér a Kecske éve?

Az új év kezdete a februári új holdhoz kötődik - eljön a megnyugvás ideje?

Féljünk-e a Mein Kampf újbóli kiadásától?

A szerzői jogvédelem lejártával hamarosan a hazai könyvpiacon is szabadon elérhető lesz.

Dolgozzunk egészségesen!

Az ülőmunka hosszútávú hatásai károsabbak, mint gondoltuk. De van megoldás, némi odafigyeléssel.

0