Ezt olvasta már?

Hétéves mélypontra esett a cukor árfolyama

11 dollár centre esett a cukor árfolyama, így 7 éves mélypontot ütött a kurzus, köszönhetően a brazil fizetőeszköz gyengülésének és a kereslet jelentős visszaes...


Változtak a fizetési kedvezmény iránti kérelem benyújtásának szabályai

Az idei év elejétől változtak az adóhatóságtól kérhető fizetési kedvezmény benyújtásának szabályai - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.


hirdetés

Az adóhatóság hétfői közleménye szerint az elektronikus bevallás benyújtására kötelezett adózók fizetési könnyítési és adómérséklési kérelmüket kizárólag elektronikus úton terjeszthetik elő. A papír alapú kérelmek benyújtásával a fizetési kedvezményi eljárás nem indítható meg, amennyiben az adózó elektronikus bevallónak minősül. Amennyiben az adóhatóságnak a tényállás tisztázásához, az ügy eldöntéséhez további adatokra van szüksége, az adózónak – tájékoztató levél kíséretében – adatlapot küld ki.

Az elektronikus bevallásra nem kötelezett magánszemélyek a kérelmet az adóhatóság honlapján található adatlapon is benyújthatják, amellyel az elbírálás is felgyorsítható.

A közlemény szerint tavaly több mint 170 ezren kértek fizetési kedvezményt az adóhatóságtól.

Az adózók – fizetési nehézség esetén – kérhetnek részletfizetést vagy fizetési halasztást. A bírság és a pótlék összegét is mérsékelheti az adóhatóság. Sőt, a magánszemélyek – kivételes méltánylást érdemlő helyzetben, megélhetésük veszélye esetén – akár az adótartozás összegének csökkentését is kezdeményezhetik.

 

mti
Beszéljünk a halálbüntetésről! Ön egyetért vele?

0
0

hírek innen, onnan

Vége az aratásnak, hogy tovább?

Lekerült a repce és a búza is a táblákról. Ilyenkor jut egy pár hét nyaralásra is a gazdáknak, persze csak akkor, ha nem kell állatokról gondoskodni. Sokak fejében azért ilyenkor is jár a tervezgetés. Mekkora lesz a vetésterület r...

Benzinhiány lehet Moszkvában

A legnagyobb orosz olajvállalat, a Rosznyefty vezetője benzinhiány kialakulásának veszélyére figyelmeztette Vlagyimir Putyin államfőt.

Merész András felajánlotta lemondását

Felajánlotta lemondását Merész András, a kazanyi vizes világbajnokságon kilencedik helyen végzett női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

DK: a jelenlegi táborokat kellene bővíteni

A jelenleg működő táborok bővítését javasolja a DK, egyúttal provokációnak tartja a baranyai és zalai településekre tervezett befogadóállomások létesítését.

Csökkent a közlekedési balesetek és a bűncselekmények száma a megyéb...

A turisztikai szezon első felében a Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megyékben működő rendőrkapitányságok területén - a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva - csökkent a közlekedési balesetek és a bűncselekmények száma.

Egész éjszakat teniszeztek - A Helikon TC immár 15. alkalommal rende...

Keszthely -– Múlt szombaton este hét órától másnap hajnali 4-ig bonyolította le hagyományos, immár 15. éjszakai amatőr teniszversenyét a városban a Helikon TC.

Szeptember elejére megépül a tábor Sormás közelében

Sormás - Van esély rá, hogy ne a településtől mindössze 250 méterre lévő állami ingatlanon valósuljon meg az átmeneti menekülttábor, hanem attól távolabb, az egykori katonai gyakorlótéren.

Kétezer éves sírkert feltárásába kezdtek Északnyugat-Kínában

Kétezer éves, hatalmas sírkertet fedeztek fel kínai régészek az ország északnyugati részében, Hszincsiang-Ujgur autonóm terület többségében kazah nemzetiségűek lakta térségében.

Ferenc pápa: az elvált és újraházasodott hívőket az egyház nem zárja...

Az egyházi esküvő után elvált és polgárilag újraházasodott hívők befogadásáról beszélt Ferenc pápa szerdán az egy hónapos szünet utáni első vatikáni audiencián. A Vatikánban októberben kezdődik a családról szóló püspöki szinódus.

Ezért pofozza életre Orbán a baloldalt

Ha a Jobbik és az LMP felül tudja írni a hagyományos bal-jobb felosztást, a Fidesz bajba kerülhet 2018-ban állítja Török Gábor, ezt a forgatókönyvet viszont Mráz Ágoston Sámuel nem látja reálisnak. A két elemző ugyanakkor egyetér...

Merész András felajánlotta lemondását a vb-9. hely után

A női válogatott kiütéses győzelmet aratott Brazília felett, így lett kilencedik. A kapitány szerint napok, órák kérdése, és kiderül a sorsa.

Döntött a bíróság: nem üresíthető ki a sztrájkjog

A jogerős végzést a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság közeleményben ismertette.

Sport

Drámai vereség: Benedek rosszat kért a válogatottól

A magyar válogatott első komoly mérkőzésén kikapott a kazanyi vizes világbajnokságon: a vb-címvédő csapatot kiélezett, drámai küzdelemben győzték le 8-7-re az olaszok. Kétszer vezettünk két góllal, de az olaszok fejben nagyon erős...

Egy magyar gyorsabb volt Hosszú Katinkánál a vébén

Szilágyi Liliána a 3., Hosszú Katinka a 6. idővel jutott tovább a női 200 méteres pillangóúszás középdöntőjébe a kazanyi világbajnokságon. Takács Krisztián a 33. helyen zárt 100 gyorson.

Nem rendeztek orgiát a teniszező lányok

Gálfi Dalma edzője, Temesvári Andrea másként döntött volna a magyar szövetség helyében, amely a wimbledoni Grand Slam-tornát junior párosban megnyerő Gálfi, Stollár Fanny kettőst a pályán kívüli viselkedése miatt kizárta az Eb-csa...

Cseh László visszalépett 200 vegyesen

Nem indul a kazanyi úszó-világbajnokság 200 vegyesének előfutamaiban Cseh László, az 50 pillangó bronzérmese a 200 pillangó délutáni döntője miatt, ahol aranyesélyesként száll medencébe, visszalépett a versenyszámtól.

Hamarosan kiderül, mi lesz a pólókapitány sorsa

Miután a magyar női vízilabda-válogatott Brazília legyőzésével megszerezte a 9. helyet a kazanyi vizes világbajnokságon, Merész András szövetségi kapitány azt mondta, hogy órák, napok kérdése és kiderül, mi lesz a sorsa.

Bepróbálkozott a Kiel a Veszprémnél

A német kézilabdabajnok Kiel szeretné visszavásárolni a magyar bajnok Veszprémtől az izlandi Aron Palmarssont, aki még éppen, hogy csak megérkezett Magyarországra és jelenleg újdonsült játékostársaival együtt a klub roglai edzőtáb...

Guardiola transzba esett a sajtótájékoztatón

A Bayern München és a Real Madrid labdarúgócsapata játszhatja az Audi-kupa döntőjét Münchenben. A németek a Milant, a spanyolok a Tottenhamet verték simán. Arra azonban nincs magyarázat, amit Pep Guardiola, a hazaiak mestere csiná...

Elhajtotta a Veszprém a német kézibajnokot

A Kiel szerette volna visszavásárolni a veszprémiek új sztárját. Hiába.

Drámai meccsen esett ki a férfi-pólóválogatott

Benedek Tibor csapata az elődöntőbe jutásért ugrik vízbe a kazanyi világbajnokságon.

Példátlan összefogás a magyar szurkolók között

A Videoton és a Fradi ultrái egy szektorból nézhetik a szombati meccset. Még alkoholstopot is bevezettek.

Nem jutott be a Benedek-csapat a legjobb négy közé

Kikapott az olaszoktól Benedek Tibor vízliabda-válogatottja a kazanyi vébén, így a magyar csapat nem került be a legjobb négy közé.

Ilyen bunkó sportolót már rég láttunk

Nem találunk szavakat a kick-bokszoló tettére. A mérkőzés kezdete előtt a bíró arra kérte a két öklözőt, hogy csapjanak egymás tenyerébe. Erre az egyik sportoló a következőt tette

Bulvár

Tartsuk be ezeket, és soha nem lesznek anyagi gondjaink!

Életünk során számos pénzügyi problémával szembesülünk, a felmerülő kiadások többsége azonban szerencsére tudatos tervezéssel könnyedén leküzdhető. A pénzügyi szolgáltatók kínálatában már rengeteg olyan eszközt találunk, amelyek m...

Mégis lesz népszavazás? Kinyithatnak a boltok vasárnap?

Ezt Harangozó Tamás, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) és az NVB budapesti épülete előtt, sajtótájékoztatón. Az ügy előzménye, hogy az NVB július 20-án úgy döntött: nem a szocialis...

Figyelem, bevontak kilenc gyógyszert - itt a lista!

Van köztük gyomornedv-ellenálló kapszula és érbetegség kezelésére alkalmas tabletta is.

Itt a zöld rendszám, már igényelhető!

Egyes Kormányhivataloknál már igényelhető a zöld rendszám, amelyből elkészült az első próbanyomat is - olvasható a Jedlik Ányos Klaszter honlapján.

Drámai vereség: Benedek rosszat kért a válogatottól

A magyar válogatott első komoly mérkőzésén kikapott a kazanyi vizes világbajnokságon: a vb-címvédő csapatot kiélezett, drámai küzdelemben győzték le 8-7-re az olaszok. Kétszer vezettünk két góllal, de az olaszok fejben nagyon erős...

Nyugdíj: így lehet kiegészíteni a szolgálati időt

Az öregségi nyugdíj már húsz év szolgálati idővel elnyerhető, tizenöt év szolgálati idő résznyugdíj megállapítását teszi lehetővé. Nem szükséges szolgálati idő a baleseti nyugellátáshoz. Szükség lehet azonban arra, hogy az ellátás...

Elhunyt Deutsch Róbert

Meghalt Deutsch Róbert főrabbi, a Bethlen téri zsinagógai rabbija.

Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban - Megőrülnek érte a pasi...

A Star Wars-rajongóknak idén karácsonykor valószínűleg az lesz a legnagyobb ajándéka, hogy a mozikba kerül a sorozat VII. része. A fa alá pedig még talán befér valami kis ereklye, de a polcra már tutira nem. Pedig a figurákból, cs...

Alattomos betegség támadta meg Bochkor Gábort

A népszerű rádiós műsorvezetőnek még a nyaralása is dugába dőlt, amikor egy váratlanul jött vírus ledöntötte a lábáról. Bochkor, aki néhány napja még az ágyból sem tudott felkelni jelenleg otthon lábadozik.

Gyere ki a kukoricásból, fekete kis tündér!

Biztosan sokat kell majd dolgozni, de a munkások egyelőre bizonytalanok. Mit gondolnak a helyiek? A kerítésépítés első napján forgattunk.

Az AP is tud róla, hogy a Balatonnál atombombát tároltak - videó

Az AP létrehozott egy történelmi enciklopédiát félmillió videóval. Magyar témák is bekerültek a gyűjtésbe.

blogmorzsák

A 15 legdurvább koncerthelyszín a világon!

Egy koncert manapság már sokkal többről szól annál, minthogy felállítunk egy-két színpadot. A Business Insider szerzői körülnéztek a világban és nagyon durva dolgokat találtak! Van itt minden, erőd Horvátországból, barlang Giblaltárból, vasöntöde, kastély, templom. Nézze csak!

Trianon Tagadó Tibi nem tanul meg magyarul

Ilyen az, amikor a Nagy-Magyarországot visszasíró bőgatyás szubkultúra tagjainak az anyanyelv elsajátítása problémákat okoz.

Pszichoterror a pékségben

Olyan szavakat enged meg magának, amelyeket a legalávalóbb ember az állattal sem használ.

Tehet ennél rosszabbat a Fidesz a szegényekkel?

Újfent a szegényebbekkel szúr ki az állam! Kivel mással?

Mennyit tud a szexről? Tesztelje magát!

Van, hogy felnőttkorban sem vagyunk tisztában a tényekkel.

Kilógott a rocksztár nemi szerve

Lenny Kravitz Svédországban mutatta meg véletlenül, hogy mije van.

Takarítási praktikák!

Nem csak olcsóak, de szuper haté­konyak és méreganyag mentesek.

Ki hazudik: Matolcsy és/vagy az ÁSZ?

Rengeteg pletyka kering a jegybank háza tájáról, hogy mik történnek...

A boldog álláskeresők 4 alapszabálya

Ezt kell tenned az álláskeresési depresszió elkerüléséhez!

Kocsis Máté, a Főkert és a WC-k

A Fidesz támogatottsága stagnál, hiába a tudatos félelemkeltés...

Egyetemre mész?

Így válaszd ki első önálló otthonod!

0