Ezt olvasta már?

Korszerűsítették a közvilágítást Keszthelyen

Korszerűsítették a közvilágítást Keszthelyen: százszázalékos uniós támogatással több mint 2600 lámpafejet cseréltek ki városszerte - tájékoztatta a város ön...


Maradt az egymilliárdos hiány Esztergom idei költségvetésében

Az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülésén úgy fogadták el a kormányhivatal törvényességi észrevételét a város 2012-es költségvetésére, hogy a határozatban - a hivatal kifejezett kérése ellenére - nem jelölték meg, miből fedezik a büdzsé 1,1 milliárdos hiányát.


hirdetés

Ez a hiány abból ered, hogy az állam az esztergomi önkormányzattól inkasszóval leemeli az általa tavaly decemberben átvett intézmények működtetési költségét. Mivel mínuszos költségvetést a törvény szerint nem fogadhattak el, a testület korábban a hiány mértékéig ingatlaneladást tervezett. A kormányhivatal azonban arra figyelmeztette a testületet, hogy a törvények szerint működési hiány fedezetésül nem lehet ingatlaneladást megjelölni.

A csütörtökön elfogadott határozatban a képviselők kipontozottan hagyták a hiány fedezetét.

Tétényi Éva független polgármester közölte, az előrejelzések szerint szeptemberre 2 milliárd forint lesz a város hiánya, egyidejűleg az adósságrendezési eljárásban is ki kellene fizetni egymilliárd forintot, és az államnak is lesz egy 400 milliós inkasszója.

A polgármester hozzátette, a problémát jelezte az illetékes minisztériumnak. Mivel ő a törvényességért, a testület pedig a gazdálkodás biztonságáért felel, a többségi Fidesz-frakció feladata a hiány problémájának kezelése, de - mint mondta - még azt sem hajlandók megszavazni, hogy az ügyben felterjesztéssel forduljanak a kormányhoz.

Az ülés egyik napirendi pontjaként a képviselő-testület név szerinti szavazással elutasította a polgármester indítványát a testület feloszlatására. A feloszlatás kérdését Tétényi Éva csaknem fél éve minden ülésen előterjeszti, most a szavazás előtt felolvasta azokat a kéréseit, amelyekkel szándéka szerint az együttműködés ügyét mozdítaná elő.

Javaslatai között szerepelt, hogy civilekkel bővítsék az önkormányzati bizottságokat, az ülések előtt egy héttel legyen érdemi egyeztetés, tartsák meg a 2010 óta elmaradt közmeghallgatást és alakítsanak egy bizottságot a szeptemberben várható csőd elkerülésére olyan tagokkal, akik nem vettek részt az előző önkormányzat döntéshozatalában.

Felszólalása alatt a Fidesz képviselői kijelentkeztek a jelenléti rendszerből, majd visszakapcsolták a gépüket, és név szerint szólítva nemmel szavaztak a feloszlatásra.

Az ülésnek a testületi többség által elfogadott napirendjén következő pontként az alpolgármester megválasztása szerepelt a polgármester előterjesztésében. Tétényi Éva azonban - aki nem nevezett meg jelöltet - felidézte, hogy egy alpolgármestert már választott a testület, aki lemondott. Mivel a Fidesz-frakció nem kívánja a munkáját segíteni, közülük nem jelöl alpolgármestert - mondta.

Tétényi Éva egy képviselői kérdésre hozzátette, a kormányhivatal bírósági eljárást kezdeményezett az önkormányzat ellen az alpolgármester hiánya miatt, az ügyben a Tatabányai Törvényszék június 26-án hirdet ítéletet.

 

mti0
0
0

hírek innen, onnan

Éjszakázz a halakkal!

Az ‘éjszakázz a halakkal' már nem kizárólag egy dél-olasz maffiózó halálos fenyegetését jelenti, de egy szállodai lakosztály szlogenje is lehetne.

Svédország elismerte a palesztin államot

Ezt Margot Wallström külügyminiszter jelentette be csütörtökön. A palesztinok üdvözölték a döntést, az izraeliek szerint sajnálatos.

Pezsgőt a borospohárba!

-Mégpedig tudományos alapon. Kiábrándító hírünk van azok számára, akik eddig a pezsgőt hosszú, karcsú pohárból fogyasztották, jól lehűtve. A szakemberek szerint ezzel óriási hibát követtek el!

Ciki-e unatkozni?

Valahogy az unatkozást elítéljük és negatívan állunk hozzá. Pedig csak a rendszeres unatkozás veszélyes, nagy ritkán jól esik!

Öt évet kapott a másfél éves gyermekét földhöz vágó férfi

Jogerősen ötéves börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a devecseri férfit, aki 2011 februárjában úgy vágta földöz másfél éves gyermekét, hogy az három nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Öt évet kapott a másfél éves gyermekét földhöz vágó férfi

Jogerősen ötéves börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a devecseri férfit, aki 2011 februárjában úgy vágta földöz másfél éves gyermekét, hogy az három nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az SZDSZ irodaháza miatt nyújtott be törvényjavaslatot Lázár

Lázár János azt javasolja, hogy ne minősüljenek banktitoknak a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által korábban pártiroda vásárlására biztosított kölcsön adatai.

Saját kutyája buktatta le a dílert

A saját kutyáját uszította az alabamai rendőrség egy menekülő kábítószer dílerre.

Szijjártó részt vesz a pozsonyi V4-es ülésen

A magyar külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Pozsonyba látogat, hogy részt vegyen a visegrádi négyek és a Nyugat-Balkán külügyminisztereinek találkozóján. Tárgyal továbbá Philip Hammond brit külügyminiszterrel is.

Videó: a meccs közben támadt Ribéryre egy szurkoló

Kellemetlen közjátékkal zárult a Bayern München hamburgi vendégjátéka tegnap a Német Kupában. Az egyik kikötővárosi drukker ugyanis arconvágta Franck Ribéryt egy szurkolói sállal.

"Kiszervezték" a Fiatból a Ferrarit

 A Fiat Chrysler autógyártó bejelentette, hogy 45 év után önálló céggé teszi Ferrarit. A luxusautó cég elnöke és egyben a Fiat Chrysler vezérigazgatója továbbra is Sergio Marchionne marad. A részvényeket először az Egyesült Álla...

Megugrott a dízeles autók iránti kereslet

A hazai használtautó-piac történetében először fordul elő, hogy a dízelmotorral rendelkező autók kínálata meghaladja a benzinesekét.

Sport

Eladja a Real Gareth Bale-t a Manchester Unitednek?

Angol információk szerint Carlo Ancelotti rábólintott az ötletre, miszerint Gareth Bale Manchesterbe igazolhat  őt Isco remek teljesítménye, míg a Real Madridot a 90 millió fontos csekk győzheti meg.

F1: Hova tovább, Fernando?

Mercedes? Audi? Más széria? Lassan fél éve húzódik ez a csiki-csuki és talán most Austinban választ kapunk arra a kérdésre, hogy hol láthatjuk Fernando Alonsót 2014 után?

Kézilabda: Drámai győzelem Dujsebajev első meccsén

Talant Dujsebajev győzelemmel mutatkozott be a magyar férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitányaként. A magyar csapat drámai körülmények között után 3130-re nyert Portugália ellen Miskolcon az Európa-bajnoki selejtezők 5. cso...

Az ódon stadion miatt szenvedett Kispesten a Fradi?

Budapest Thomas Doll és Csábi József egyetértett: a jobb esett ki.

FTC: Üzenet a szurkolóknak

Springer Miklós elnökségi tag, az FTC alapító Springer Ferenc unokája videóban üzent a drukkereknek.

Négy perc fociorgazmus: felfoghatatlan, hogy egyesek mindent tudnak a la...

Itt vannak együtt a foci, a freestyle és a futsal legszebb jelenetei, ámulatba ejtő technikai tudás, cselek, gólok, trükkök. Az angol egy szóval leírja mindezeket: skills. Tényleg hihetetlen, hogy egyesek konkrétan mindent tudnak ...

MK: Dibusz Dénes vitte nyolc közé a Ferencvárost

Budapest - A bravúrok mellett tizenegyeseket is védett.

Harminc éve mondom, amit most Dárdai

Petrekanits Máté, a terhelésélettan egyik legismertebb hazai szakértője végre azt hallja a magyar válogatott szövetségi kapitányától, ami szerinte előreviheti a magyar focit. A jelenlegi magyar utánpótlásról nincs jó véleménye, de...

Guardiola tátott szájjal nézte Ribéry inzultálását

Hamburg - A francia sztárt egy HSV-drukker pécézte ki magának.

Arsenal: A Bundesligából jöhet Wenger utódja!

Bár a hírek legutóbb még arról szóltak, hogy a Real Madrid másodedzője, Paul Clement lehet Arséne Wenger utódja az Arsenal kispadján,...

ManUnited: 32 millió fontért érkezhet a francia védő

A Daily Express értesülései szerint nagy lehet a kereslet januárban...

Bulvár

Havi ezer forintból több mint félmilliós megtakarítás!

A babakötvény jelentős segítséget jelent azoknak a szülőknek, akik gyermekük jövőjére is gondolnak, ám havonta csak kisebb összeget tudnak félretenni.

Szűcs Judit vezeti a Microsoft Magyarország kommunikációját

Az eddig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációjáért felelős szakember október elsejével vette át a Microsoft PR csapatát.

Ők az érintettek a beutazási botrányban?

Írásbeli kérdéssel fordul a Demokratikus Koalíció a miniszterelnökhöz, azt tudakolva, hogy pontos-e a Pester Lloydban megjelent lista az Amerikai Egyesült Államok területéről kitiltott magyarokról - közölte a párt szóvivője szerda...

Napi 3 pohár, heti 1,5 kiló mínusz! - Melyik gyümölcslé képes erre?

Idd étkezések előtt a rostban gazdag gyümölcslevet, és élvezd fogyasztó hatását!

Elhunyt Mittelholcz Dóra újságíró

33 éves korában meghalt Mittelholcz Dóra újságíró tudósít az Index.

Ragaszkodsz a sárgacsekkhez? Ennek a hírnek örülni fogsz!

Készpénz és sárga csekk. Mindennapi pénzügyeinek intézésekor e két dologra esküszik a magyar lakosság többsége. A modern fizetési megoldásoktól a legtöbbünk idegenkedik. Az állítások alátámasztására jöjjön néhány adat! A magyar la...

100 euróval indult külföldre, ma havi egymillió forintot keres

Mi történik, ha informatikai mérnöki diplomával a zsebünkben Ausztria felé vesszük az irányt? Sorozatunk legfrissebb részében az osztrák munkaerőpiacba pillantunk be.

Megtévesztette üzleti előfizetőit a Telekom

Jelentős összegű, csaknem százmillió forintos büntetést szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Telekomra egy megtévesztő tévéreklám miatt.

Internetadó: a rezsibiztos valószínűleg olajat öntött a tűzre

Németh Szilárd egy interjúban egyértelműen kiállt az internetadó mellett, melyet szerinte semmiképpen sem a fogyasztók fognak megfizetni, mivel a kormány ezt megakadályozza.

Eltűnt nővérét keresi a magyar műsorvezető! A Facebookon kért segítséget

Rónai Egon, az ATV műsorvezetője a közösségi oldalán kért segítséget.

Baljós jelek a dohánykereskedelem körül

Az augusztusi kiskereskedelmi statisztika egyik meglepetése az élelmiszerek forgalmának 1,6 százalékos visszaesése, amelybe a dohány és az alkohol is beletartozik. Megnéztük, hogy mi eredményezte ezt az értéket, és úgy tűnik van o...

Bejelentette a csatorna! Távozik a sorozat főgonosza

Kiírták az Orange is the New Black sorozat főgonoszát, így Lorraine Toussaint távozik a stábból.

blogmorzsák

Ilyen elképsztően rajongtak a németek Hitlerért

Hitlerről mindig elhangzik, és elég nyilvánvaló, hogy kiváló szónok volt, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy anno legalább akkora sztárkultusz övezte őt Németországban, mint mondjuk a The Beatles-t. Félelmetes, ahogy az emberek megőrültek a náci vezérért.

Új szlogennel támad a Meki

Nem áll jól mostanában az étteremlánc, így lecseréli a klasszikussá vált"I'm lovin' it"-et.

A Hiperkarma visszatért!

Tisztán is hatott a varázs a veszprémi visszatérő koncerten.

Nem sokaság, hanem lélek és szabad nép

Összejött az a kritikus tömeg ahhoz, hogy valami új vegye kezdetét.

Az évszázad politikai botránya

Nem csak az a baj, amit csinálnak, hanem hogy tesznek mindenki másra.

Legyen szereplő a kedvenc írója könyvében!

Összesen tizenhét író vállalta, hogy beleír valakit a regényébe.

A cukorbetegség + alkohol

Ésszel és odafigyeléssel minden megoldható, a szilveszteri buli is!

Örök civil a pályán

Újdonság az EU és az USA számára a társadalom tömeges tiltakozása.

Az internetadó megrop­pantja a Fidesz hatalmát

Ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Baauer szexpartnere

A Harlem Shake-mém elindítójának új dalában a szexről énekelnek.

Sikertörténetek: rezsicsökkentés és internetadó

Rövid idő alatt sikerült a Fidesznek a mennyből a pokolba jutni.

0